20092015AvesteijnAvesteyn tegen Volkel, afgeboekt met een 1-4 eindstand, is een wedstrijd waar extra toelichting op van toepassing is.

Wie na de eerste helft het sportpark had verlaten, had zomaar op een goed resultaat voor Avesteyn kunnen rekenen. De eerste helft deed Avesteyn van zich spreken door goed georganiseerd, en met volle overgave, de ploeg uit Volkel aan te pakken. Volkel kwam niet in zijn spel en Avesteyn drong aan en was minstens gelijkwaardig aan het ervaren team uit Volkel.

Volkel kwam dan ook vanuit het niets op voorsprong na een ongelukkig moment van een van de verdedigers van Avesteyn, 0-1!! Avesteyn kwam net voor rust terug op 1-1 door een prima doelpunt van de voet van Joost van Vugt na een prima aanval. Dit gaf zeker perspectief voor de tweede helft, wat ook uitgedrukt werd in twee kansen voor de Dintherse formatie net na rust.

Helaas troffen een tweetal inzetten van Nick van der Heijden geen doel. Daarna werd Avesteyn in iets meer dan 10 minuten overlopen. Stijn van Cuijk en Luuk van den Elzen maakten aan de illusies van Avesteyn een eind door de stand in 10 minuten tijd naar 1-4 te tillen. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Dit leverde een forse kater op voor Avesteyn. De Dinternaren verloren niet van een goede ploeg maar van individuele klasse van enkele Volkel-spelers.

Volgende week is FC Uden de volgende tegenstander. Dit vraagt weer om een collectieve prestatie van het zich positief ontwikkelende Avesteyn.

foto : Ad van Doorn,

Verslag: Joep Adank