Voetbal

27092015HeeswHet tweede thuisduel in deze jaargang betekende ook direct de tweede derby op een druk bezocht sportpark De Balledonk. De vele toeschouwers zagen een leuke pot voetbal tussen Heeswijk en Prinses Irene onder een heerlijk nazomerzonnetje.

Beide teams scoorden één keer, waardoor deze Bernhezer-derby geen winnaar kende.

De gasten uit Nistelrode begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en trokken zich terug op eigen helft. Middels een snelle omschakeling via de rappe buitenspelers Tim vd Brand en Douwe Herckenrath probeerden ze vervolgens de sterke balvaste spits Martijn van Vught in stelling te brengen. In de eerste helft lukte dit één keer, maar zijn inzet miste kracht waardoor Patrick Lunenburg eenvoudig kon redden. Aan de andere kant was het voor het thuisteam moeilijk om door de oranje-witte defensie heen te breken. De enkele keren dat dit toch lukte waren de schoten van Wouter van Dijke en Danny Aarts te wild en misten daardoor het doel. Logischerwijs was de ruststand dus 0-0.

Na rust werd Heeswijk sterker en drukte het de bezoekers nog verder terug op eigen helft. Nadat Bryan van Deursenin kansrijke positie besloot om af te leggen in plaats van zelf te schieten, was het na ruim een uur spelen wel raak voor de blauw-witten. Van Dijke sneed vanaf rechts het vijandelijke strafschopgebied in en net binnen de lijnen werd hij door Hein Langens neergelegd. Stef Adank ging achter de bal staan en schoot feilloos de 1-0 binnen. Daarna moest de gasten uit Nistelrode komen en kwam Heeswijk makkelijker aan voetballen toe. Van Dijke werd nog een keer goed diepgestuurd door Tom Sleddens, maar keeper Stef van Venrooy redde op de inzet van dichtbij. Na 70 minuten stond ineens de gelijkmaker op het scorebord. Prinses Irene veroverde de bal op het middenveld en via-via kwam de bal voor het linkerbeen van Tim vd Heijden. Met de buitenkant van zijn voet schoot hij de bal vanaf 20 meter prachtig in het zijnet en hij liet daarmee de ruimschoots aanwezige supporters uit Nistelrode juichen. In het laatste kwartier kregen beide teams nog een goede kopkans, maar zowel Van Vught als Van Dijke mikten niet tussen de palen.

Op basis van het wedstrijdbeeld en de kansen had er voor Heeswijk misschien meer in gezeten, maar uiteindelijk konden alle aanwezigen leven met het gelijke spel. Volgende week gaat het team van trainer Marc vd Ven op bezoek bij Erp. Gezien de stand zou winst erg prettig zijn, zodat de top van de ranglijst in zicht blijft.

Foto’s: Hans Heesakkers 27092015Heeswijk-Vinkel2