27092015AvesteynNa de zeperd van vorige week tegen Volkel stond vandaag de volgende zware pot op het programma. FC Uden, in potentie een kandidaat die om de bovenste posities mee kan doen, moest bedongen worden.

De eerste helft bood Avesteyn meer dan goed tegenstand en kwam zelfs op een voorsprong door een goed doelpunt van Rens van Vugt die de keeper goed omspeelde en scoorde. Weer stond de wedstrijd op zijn kop omdat de verwachte underdog voor stond.

In de tweede helft drong FC Uden aan en kwam uiteindelijk op 1-1 door een wat ongelukkig moment van Glenn Buermans, de keeper van Avesteyn, die overigens daarna enkele zeer goede reddingen verrichtte.

Het laatste deel van de wedstrijd was het toch weer “billen knijpen” voor de Dintherse formatie omdat FC Uden sterk aandrong. De wedstrijd eindigde vervolgens toch in een 1-1.

Mogelijk en meer dan waarschijnlijk verraste Avesteyn FC Uden. Het op voorhand “kleintje pils” genoemde Avesteyn blijkt inmiddels meer dan eens weerstand te kunnen bieden aan allerlei teams die ambitieus en soms ingericht met een soort van regionale selectie het heft in hand denken te nemen in de derde klasse D.

Avesteyn heeft drie punten en zal nooit de “eerste viool spelen”. Door wekelijks als team, op basis van een zorgvuldig doordacht tactisch concept, een knappe prestatie neer te zetten zijn er kansen voor de Dintherse ploeg om mee te doen in deze competitie. Dat daarbij wekelijks jonge talentvolle Dintherse spelers in de gelegenheid gesteld worden om mee te mogen spelen (vandaag Daan Hurkens en Dennis van der Aa) mag ook niet onvermeld blijven, uiteindelijk zijn zij de toekomst!

Verslag: Joep Adank,