Voetbal

vvHeeswijkCamiel van Doorn (Heeswijk):"Promoveren zou mooi zijn maar geen must"                                                                              De 2e Klasse H; een prachtcompetitie met natuurlijk ook haar favorieten voor het kampioenschap en haar degradatiekandidaten.

Op het moment dat de competitie-indeling en de selecties met de daarbij behorende mutaties bekend werden gemaakt werd er ook door menigeen een lijstje opgemaakt met de titelkandidaten en de ploegen die wel eens in moeilijkheden zouden kunnen komen. Als we naar het laatstgenoemde gaan kijken dan werd de naam Venhorst vaak genoemd. Op zich natuurlijk ook niet raar. De promotie naar de 2e Klasse was al van uitzonderlijke klasse daar Venhorst een klein dorpje is en het alleen maar met spelers uit de eigen gelederen doet.

Dan naar de titelkandidaten. BVV, dat het vorig seizoen heel erg lastig had, versterkte zich aanzienlijk deze zomer. Zo kwam o.a Guillermo Le Couvreur over van WSC Waalwijk, Emin Balta van RKJVV/v. Dalsen en Armand Selmani en Galid Cherrou van OJC Rosmalen. Een andere ploeg die zich ook versterkte en tot de titelkandidaten behoort is SC Helmondia.

SC Helmondia eindigde vorig seizoen weliswaar zevende maar daar waren de vele blessures en schorsingen debet aan. Met de komst deze zomer van Adriaansen (Gemert), Kersten (De Valk) en Duda (Helmond Sport) heeft de ploeg zich zo versterkt dat het wel eens hoge ogen kan gaan gooien dit seizoen. Ook Helvoirt, de nummer drie van vorig seizoen, behoort tot de titelkandidaten. Volharding wordt ook genoemd maar dan zal het van haar wisselvalligheid af moeten.

De laatste ploeg en misschien wel getipt als de grootste kanshebber op de titel is Heeswijk. Heeswijk eindigde vorig seizoen tweede achter kampioen WSC maar bleef de nummer drie Helvoirt twee punten voor en de nummer vier (ODC) en vijf (EVVC) maar liefst negen en veertien punten. Als je dus kijkt naar de resultaten van vorig seizoen en je ziet tevens dat de ploeg zich deze zomer versterkte met o.a Theo Lucius, Brian van Deursen, Arjen Haast en Jordy van Houtum dan mag je het team van trainer Marc van de Ven zeker in het rijtje van de favorieten plaatsen.

Heeswijk behoort dus tot de favorieten maar heeft het als men kijkt naar de huidige resultaten nog niet waar kunnen maken. Heeswijk speelde in haar eerste wedstrijd gelijk tegen Sparta'25, deelde vervolgens de punten met EVVC, won wel zeer knap bij Volharding maar behaalde vervolgens nog maar twee punten uit de laatste drie wedstrijden. Na zes wedstrijden is de ploeg nu terug te vinden op een teleurstellende achtste plaats met zeven punten. Het verschil met de nummers 1 t/m 3 is inmiddels opgelopen tot vijf punten. De ploeg kwam dus nog maar één keer tot winst en wist in eigen huis nog niet te winnen. Daar moet verandering in komen en snel en als het kan komende zondag al tegen Mierlo Hout zo vindt ook routinier en aanvoerder Camiel van Doorn van Heeswijk waarmee een vraaggesprek werd aangegaan.

-Hoe verklaar je de misschien toch wel teleurstellende start zeker nadat jullie je toch versterkt hebben? "Teleurstellend wil ik de start niet noemen, ondanks dat we natuurlijk graag meer punten hadden gehad. We spelen namelijk veel beter voetbal dan voorgaande jaren, maar dat we nog weinig winnen is ook wel te verklaren door verschillende redenen. We hebben een aantal nieuwe spelers die ingepast moeten worden en dankzij de late vakanties hebben we pas na de eerste competitiewedstrijd een vast systeem kunnen gaan inslijpen. Daarnaast hadden we vorig jaar 12/13 spelers die direct voor de basis in aanmerking kwamen en nu zijn er dat 16/17, de ideale opstelling staat dan ook nog niet vast. Een tweede verklaring is dat tegenstanders zich door onze goede resultaten van vorig seizoen ook echt aanpassen en verdedigender spelen. We hebben in iedere wedstrijd (op afgelopen wedstrijd tegen Helmondia na, toen we gelijkwaardig waren) meer balbezit en meer kansen dan de tegenstander, maar we moeten onszelf alleen nog wat vaker belonen. Een derde verklaring is de sterkte van de competitie dit jaar. Volgens mij hebben wel 6 of 7 teams aangegeven voor de bovenste plaatsen te willen gaan en dat zie je ook terug in de kleine verschillen op de ranglijst. De wedstrijden worden iedere week op details beslist en het is aan ons om te zorgen dat die details in ons voordeel uit gaan pakken."

-Hoe gaat de groep om met deze resultaten? "De spelers en staf zijn erg enthousiast en werken hard, omdat we nu echt met name met voetballen in balbezit bezig zijn. Voorgaande jaren speelden we (vaak gedwongen door de tegenstanders) meer vanuit een gesloten organisatie, om vervolgens toe te slaan in de omschakeling. Nu zijn we bezig met het creëren van kansen door te spelen op de helft van de tegenstander, dit is veel moeilijker maar ook leuker! Daarnaast is het voor Heeswijk absoluut geen must om te promoveren dit seizoen. Natuurlijk willen we net als vorig jaar lang meedoen voor de prijzen en promotie zou een fantastische beloning zijn, maar als we bovenin meedraaien met goed voetbal en uiteindelijk net niet zouden promoveren ligt daar niemand lang wakker van."

-Het verschil met de koplopers is inmiddels opgelopen tot vijf punten, Winst is noodzakelijk om in spoor te blijven? "Winst is zeker noodzakelijk om in het spoor te blijven, maar geen van de teams die boven ons staat is tot nu toe in staat gebleken om meerdere wedstrijden op rij te winnen. Volharding heeft nu drie zondagen op rij gewonnen, maar die zondag daarvoor wonnen wij daar met 1-5 om maar aan te geven hoe klein de verschillen zijn. Ik verwacht dus dat het sowieso lang spannend blijft dit jaar."

-Wat verwacht je van komende wedstrijd tegen Mierlo Hout? "Ik verwacht dat we onszelf zondag gaan belonen en de winst pakken op ons eigen sportpark. Dit zou tevens een mooi bedankje zijn naar onze trouwe supporters die ons wekelijks steunen!"

Bron:  http://www.degroenwitten25.nl/ 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app