Voetbal

2015-10-18 Heeswijk-Mierlo_HoutEindelijk behaalt Heeswijk driepunter in eigen huis. De blauw-witten uit Heeswijk mochten na drie gelijke spelen op sportpark De Balledonk eindelijk weer eens het zoet van de overwinning proeven.

Voor de pauze was de thuisploeg heer en meester en de ruststand van 1-0 door een doelpunt van Stef Adank was dan ook een matige afspiegeling van de veldverhoudingen. Na de thee was de strijd meer in evenwicht, maar de ruststand bleef staan en de zege was na 90 minuten een feit.

Het team van trainer Marc vd Ven begon gecontroleerd en liet de bezoekers uit Mierlo Hout rustig aan de bal op eigen helft. Zodra het uitteam echter in de buurt van de middenlijn kwam werd de druk dermate opgevoerd dat het speeltuig snel door Heeswijk kon worden overgenomen. De eerste kans was wel voor de gasten, toen Nick vd Berk na een één-twee met Nicky Sleegers mocht aanleggen binnen de zestien. Doelman Patrick Lunenburg verkleinde zijn doel goed en kon redelijk eenvoudig redding brengen. Daarna voerden de gastheren het tempo op en werden meerdere kansen gecreëerd. De grootste was voor Stef Adank die na 20 minuten van elf meter aan mocht leggen, nadat Wouter van Dijke door keeper Mark Boogers was neergelegd binnen de beruchte lijnen. Adank (vorige week tweemaal trefzeker vanaf de stip) had ditmaal de pech dat zijn goed ingeschoten penalty via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde in plaats van in het doel. Niet veel later scoorde Adank alsnog. Na een corner van zijn voet kwam de afgeslagen bal opnieuw bij hem terecht en zijn harde indraaiende voorzet werd door niemand aangeraakt en verdween bij de tweede paal achter Boogers. Daarna drukte het thuisteam door en met name Van Dijke was erg sterk in zijn acties, maar zijn inzetten konden telkens ternauwernood door Boogers gered worden.

Na de pauze ging Mierlo Hout meer druk zetten om zodoende de gelijkmaker af te dwingen. De Heeswijk-verdediging stond echter als een huis en Lunenburg hoefde dan ook niet veel in actie te komen. In de omschakeling hadden de mannen van Dijkhoff en Viking Entertainment het al eerder kunnen beslissen, waarbij de grootste kans voor de ingevallen Bryan van Deursen was. Op aangeven Tom Sleddens mocht hij alleen op het doel van Mierlo Hout af, maar zijn inzet verdween helaas voor het thuispubliek net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd werden de gasten nog twee keer gevaarlijk middels een kopbal, maar zowel de inzet van Sleegers als die van Roy Gijsberts verdween over het Heeswijk-doel. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Verstappen na ruim 90 minuten affloot mochten de Heeswijkers terecht de armen omhoog steken voor de tweede overwinning dit seizoen.

Vanwege puntverlies van de top 3 kruipt de ranglijst opnieuw verder in elkaar, waarbij de eerste zeven teams binnen drie punten van elkaar staan. Na de beker-ronde volgend weekend wacht Heeswijk de uitwedstrijd bij ODC in Boxtel. Aan de blauw-witten de taak om dit resultaat een passend vervolg te geven.