01112015JeugdvvHeeswijkNieuwe puntendeling helpt Heeswijk niet verder. De nostalgie komt je tegemoet zodra je sportpark Molenwijk in Boxtel oploopt, maar helaas moest Heeswijk op deze historische grond opnieuw genoegen nemen met 1 punt.

De meeste en beste kansen waren wederom voor het team van trainer Marc vd Ven, maar meedogenloos zijn voor het doel is ook een kwaliteit. De twee treffers van Wouter van Dijke waren niet genoeg voor de winst, 2-2.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Dreumel waren de bezoekers sterker en na 3 minuten had de 0-1 al op het scorebord kunnen staan. Arjen Haast kreeg de bal na een corner voor zijn voeten, maar zijn inzet van 5 meter kon gekeerd worden door doelman Coen Hermans. Niet veel later werd de inzet van Tom Sleddens van binnen de zestien nog net gekraakt, waardoor de bal over het doel verdween. Heeswijk had controle en het wachten was op een doelpunt. Patrick Lunenburg hoefde aan de andere kant slechts één keer handelend op te treden toen Sjoerd van Lokven voor hem opdook, maar zijn inzet verdween naast.

Vervolgens leek iedereen zich te verzoenen met een 0-0 ruststand, maar wie te vroeg de kantine inging miste nog twee doelpunten. Eerst was het Bart Dammers die na een één-twee met Remco Schellekens door de benen van Lunenburg raak schoot. Twee minuten later liet de 18-jarige doelman van ODC de bal los na een scherpe corner van Stef Adank, Wouter van Dijke was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na rust eenzelfde spelbeeld, alleen werden de ruimtes op het veld steeds groter waardoor Heeswijk iets minder makkelijk kon controleren. Na ruim een uur spelen werd het overwicht van de gasten beloond. Wederom een corner van Adank, waarbij keeper Hermans er niet lekker uitzag en Van Dijke kon scoren met het hoofd. ODC zette aan maar echte kansen bleven uit. De grootste was voor Bas Verkaik, maar Lunenburg redde met zijn voet. De 2-2 een kwartier voor tijd viel een beetje uit de lucht. Het was Dammers die op links de achterlijn haalde en zijn voorzet werd op waarde geschat door de ingevallen Ido Pijnenburg. Hij kroop voor zijn tegenstander en zijn inzet met de onderkant van zijn voet ketste via de paal, de schouder van Lunenburg en opnieuw de paal in het doel.

Vier minuten voor tijd leek Wouter van Dijke echter toch matchwinner te worden. Wout Claassen (ingevallen voor Danny Aarts) stuurde de goalgetter met een splijtende pass diep en de Heeswijk-spits deed vervolgens bijna alles goed. Hij sneed goed naar binnen en zorgde met een lichaamsschijnbeweging dat keeper Hermans naar de grond ging. Zijn inzet voor de zo goed als lege goal hobbelde echter steeds verder richting de paal en via de binnenkant van het houtwerk stuiterde de bal het veld weer in. De 2-2 bleef vervolgens op het bord staan.

Door de nieuwe puntendeling raakt het Heeswijk van Vd Ven iets achterop bij de top 3, waarvan Volharding de 1e periode voor zich opeiste. Veelzeggend is dat Heeswijk juist van deze ploeg ruim wist te winnen dit seizoen. Volgende week wacht met BVV de huidige nummer 2 van de ranglijst. Aan Heeswijk om de drie punten dan in eigen huis te houden.