01112015AvesteijnWedstrijd met twee gezichten.     Nadat Avesteyn tegen een aantal “toppers” uit deze competitie punten had gepakt stond vandaag de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Hapse Boys op het programma.

Dit zou op voorhand de wedstrijd waar “geoogst zou kunnen worden in de vorm van een winstpartij. Avesteyn nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief wat resulteerde in diverse kansen. Ondanks dat duurde het tot de 45-ste minuut dat dit overwicht in een daadwerkelijke voorsprong uitgedrukt werd. Rens van Vugt zette Stan de laat alleen voor de keeper die dit buitenkansje niet liep glippen; 1-0.

Direct na rust werd de stand verdubbeld door een doelpunt van Joost van Vught. Het Dintherse publiek ging er eens voor zitten, dit zou wel eens een klinkende overwinning kunnen worden. Wat er toen gebeurde is voer voor sportpsychologen, Avesteyn stortte volledig in en Hapse Boys scoorde, kwam langszij en nam zelfs een voorsprong 2-3!

Avesteyn was zich zelf volledig kwijt en leek niet in staat zich te herpakken. Uiteindelijk bleek een individuele actie van Rens van Vugt de redding te brengen. Zijn voorzet werd door de ingevallen Roy van der Heijden binnengetikt waardoor de einduitslag op 3-3 werd gebracht.

Uiteindelijk een gelijkspel terwijl winst absoluut tot de mogelijkheden had behoord. De vraag is hoe het team van Lucian Roeffen hier lering uit zal trekken. Ze hadden zich vandaag een goede dienst kunnen bewijzen in de stand op de ranglijst, aan het eind van de competitie zal blijken hoe duur het verlies van deze twee punten zal wegen.