2015-11-08 Heeswijk_-_BVVSpektakelstuk eindigt zonder winnaar
De wedstrijd tussen nummer 2 BVV en nummer 5 van de ranglijst Heeswijk werd een waar spektakelstuk op sportpark De Balledonk. Vier doelpunten, twee gemiste penalties, veel balvaardige spelers en een gezonde dosis strijdlust zorgden voor veel kijkplezier voor de toeschouwers.

De thuisploeg was uiteindelijk blij met het gelijke spel na een 0-2 tussenstand, maar op basis van de totale wedstrijd had een zege niet misstaan.

Het Heeswijk van trainer Marc vd Ven begon ook overtuigend aan het duel. Binnen 5 minuten hadden Çetin Alpdogu, Danny Aarts en Wouter van Dijke al goede schietkansen gehad, maar steeds was keeper Erik Poelstra de situatie meester. Ondanks het overwicht van de gastheren stond het na ruim een kwartier toch 0-1. Een ingestudeerde vrije trap van BVV werd door Galid Cherrou ingeschoten en na een woud van benen gepasseerd te zijn verdween de bal onder de ongelukkige doelman Lunenburg door. Lang bleef Heeswijk niet treuren, want na 25 minuten kregen de blauw-witten de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Spits Van Dijke werd in het strafschopgebied neergelegd en Stef Adank zette zich achter de bal. Zijn inzet was niet overtuigend genoeg waardoor Poelstra kon redden. Ook deze tegenslag bracht Heeswijk niet uit het evenwicht, want vlak voor rust werd Van Dijke opnieuw onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. Ditmaal legde Theo Lucius de bal op 11 meter van het BVV-doel, maar opnieuw kwam Poelstra als winnaar uit de strijd.

Na rust gingen de mannen van Dijkhoff en Viking Entertainment op dezelfde voet verder om de gelijkmaker te scoren, maar na 6 minuten spelen leek de wedstrijd beslist. Een voorzet van Imad Hamria werd door Emin Balta ingeschoten. Keeper Lunenburg wist deze inzet met een reflex nog te keren, maar Cherrou was er als de kippen bij om de 0-2 binnen te tikken. Ook deze mentale dreun kwam het thuisteam te boven en met vereende krachten werd de aanval weer gezocht. Na 75 minuten had dit eindelijk succes, toen Arjen Haast met links een vrije trap achter Poelstra knalde. De druk op het BVV-doel werd nog verder opgevoerd, maar in de omschakeling was de razendsnelle Balta nog dichtbij de beslissing toen zijn inzet de paal raakte. Vlak voor tijd werd de inzet en het goede spel van Heeswijk dan toch nog beloond. Stef Adank draaide weer één van zijn scherpe corners voor en de net 18-jaar geworden Tjeu van Alebeek tikte heel slim de 2-2 binnen. Jules Heerkens had in blessuretijd zelfs nog de 3-2 op zijn schoen, maar zijn inzet ging over. De goed leidende scheidsrechter Nelissen floot toen voor het laatst, waardoor beide teams met 1 punt genoegen moesten nemen.

Ondanks het 6e gelijkspel in 9 wedstrijden kan Heeswijk met vertrouwen vooruitkijken na deze partij die reclame voor het amateurvoetbal was. Volgende week mag Vd Ven met zijn ploeg op bezoek bij een andere topper Helvoirt. Met deze strijdlust en wedstrijdmentaliteit kunnen zeges niet lang meer uitblijven.