15112015Helvoirt-Heeswijk1Harde wind, regen en een zwaar veld waren de ingrediënten op het Burgemeester van Hövellsportpark in Helvoirt. Goed voetbal was in deze omstandigheden moeilijk en uiteindelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Menno van Hattum scoorde voor rust de 1-0 via de voet van Arjen Haast, na rust maakte Tom Sleddens gelijk op aangeven van Theo Lucius.

Het thuisteam begon sterk en met veel energie aan de partij die door de goed leidende scheidsrechter Diouani op gang was gefloten. Door het gladde en moeilijk bespeelbare veld waren er weinig vlotlopende aanvallen te zien voor het publiek dat zich op de droge tribune verzameld had. De eerste kans was na ruim 20 minuten voor Stef Adank, maar zijn schot van 16 meter ging hoog over het doel van Helvoirt-keeper Jordy vd Zande.

Net op het moment dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam scoorden de gastheren. Collin vd Bergh zette voor vanaf links en spits Van Hattum schoot de bal uit de draai en via de voet van de ongelukkige Arjen Haast over doelman Lunenburg die één metertje voor zijn doel stond. Vlak voor rust kreeg de ploeg van trainer Marc vd Ven nog een kans op de gelijkmaker. Camiel van Doorn vond Tom Sleddens die goed diep was gelopen en zich vervolgens knap vrijdraaide naar zijn linkerbeen. Zijn geplaatste inzet kon door Vd Zande echter stijlvol uit het doel gebokst worden.

15112015Helvoirt-Heeswijk

Na de welkome warme thee ging Heeswijk op dezelfde voet verder, op zoek naar een doelpunt. Helvoirt hield de defensie echter goed gesloten, waardoor kansen spaarzaam waren. Waar Helvoirt in het eerste bedrijf sterker was en de beste kansen voor Heeswijk waren, was dit na rust andersom. Doelpuntenmaker Van Hattum draaide namelijk nogmaals knap vrij in de 16 en raakte met zijn schot de paal. In de rebound schoot Rico de Laat vanuit een moeilijke hoek hoog over. Nadat Wouter van Dijke uit een corner bijna de verdiende gelijkmaker binnen had gekopt, viel de zwaarbevochten 1-1 ruim 10 minuten voor tijd alsnog.

Theo Lucius was door Vd Ven naar voren geschoven als aanspeelpunt en vanuit zijn voorzet kon de opgekomen Sleddens met de buitenkant van zijn voet de gelijkmaker binnen knallen. Daarna was Lucius zelf nog dicht bij de 1-2, maar zijn inzet ging net naast. Dit was ook teveel van het goede geweest voor de bezoekers en dus moesten de Heeswijkers wederom genoegen nemen met één puntje.

Na een weekje rust in verband met het bekervoetbal wacht de thuiswedstrijd tegen Real Lunet. De ploeg staat ondanks veel kwalitatief sterke spelers onderaan de ranglijst op vijf punten van Heeswijk. Aan de blauw-witten de schone taak om dit verschil naar acht punten uit te breiden.

Foto’s: Stef Adank maakt zich op voor één van de vele duels en Tom Sleddens (nr 6) wordt geknuffeld na zijn gelijkmaker. (Hans Heesakkers)