Untitled 1Heeswijk wint met duidelijke cijfers van Real Lunet
Voor het thuisspelende Heeswijk was het zaak om tegen nummer laatst Real Lunet een overwinning te boeken. Na 90 minuten onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Kuyen, was dat doel bereikt.

Stef Adank (2x), Wouter van Dijke en Bryan van Deursen zorgden voor de doelpunten, 4-0.
Het thuisteam begon scherp aan de wedstrijd, want ondanks de lage plaats op de ranglijst bleek Real Lunet een uitstekend voetballende ploeg te zijn. Kort dekken en vol druk vooruit was dus het devies om de Vughtenaren te bestrijden. Heeswijk voerde dit in perfectie uit en na 4 minuten leverde dit al de eerste kansen op. Wouter van Dijke werd vrijgespeeld op 16 meter van het vijandelijke doel, maar de goalgetter had net een seconde teveel nodig om te scoren. In de rebound schoot Stef Adank over. Ook daarna bleven de kansen voor de gastheren. Çetin Alpdogu, Danny Aarts en opnieuw Adank hadden de score kunnen openen, maar telkens was keeper Bes de situatie meester. Real Lunet werd slechts één keer gevaarlijk, maar de kopbal van Glenn Kusters werd eenvoudig gevangen door Patrick Lunenburg. Na 35 minuten viel dan uiteindelijk toch de verdiende 1-0. Van Dijke joeg goed door, veroverde de bal aan de rechterkant en gaf het speeltuig mee aan Danny Aarts. Die vond op zijn beurt Stef Adank die vervolgens diagonaal inschoot en zag dat doelman Bes zijn hand onvoldoende achter diens inzet kon krijgen.

DSC03068jpgNa rust begonnen de gasten sterker, maar na 5 minuten leek de wedstrijd gespeeld. Danny Aarts gaf een diepe bal die door verdediger Sam van Doremalen teruggespeeld werd op zijn keeper. Van Dijke zag vervolgens zijn tomeloze inzet beloond worden, toen hij de uittrap van de Real Lunet-doelman kon blokken en daarna heel eenvoudig de 2-0 kon binnen tikken. Heeswijk ging op dezelfde voet door en na een uur spelen werd het ook 3-0. Alpdogu gaf mee aan Adank, die de doelman omspeelde en zijn tweede van de middag binnenschoot. Real Lunet bleef door middel van combinatievoetbal op zoek gaan naar een aansluitingstreffer, maar de solide Heeswijk-verdediging gaf geen krimp. Na ruim 70 minuten werd de partij definitief beslist toen de ingevallen Bryan van Deursen alert reageerde op een onzuivere uittrap van de Vughtse goalie. Met links poeierde hij via de binnenkant van de paal de 4-0 op het scorebord. Patrick Lunenburg mocht in de slotfase nog een keer prachtig naar de bovenhoek zweven om de inzet van invaller Gino Dix te pareren, zodat een eretreffer voor de bezoekers uitbleef.

Met deze overwinning kan Heeswijk weer naar boven kijken en is de volgende partij uit bij Venhorst weer zeer belangrijk om de aansluiting met de kopgroep te behouden. Het getoonde spel en de inzet van vandaag geeft veel vertrouwen op meer goede resultaten.

Foto's: Hans Heesakkers

Tekst: Camiel van Doorn