06122015 Venhorst_-_Heeswijk2_1In het sinterklaasweekend mocht trainer Marc vd Ven met zijn Heeswijk op bezoek bij zijn voormalige club Venhorst. Cadeautjes werden er niet meer weggegeven aan de dappere gastheren uit het Peeldorp,

want Wouter van Dijke zorgde met twee doelpunten (beide keren op aangeven van Bryan van Deursen) voor een zakelijke zege.

De aanvallende kwaliteiten van de mannen van trainer Willem vd Burgt waren bekend bij de gasten, die daarom ook scherp aan de wedstrijd begonnen. Ondanks het zware veld en de harde wind op sportpark De Voskuilen voetbalden de blauw-witten zich al snel naar de eerste kansen.

Danny Aarts en Theo Lucius bedienden Heeswijks topscoorder Wouter van Dijke, maar de paal en keeper Peters stonden een vroeg doelpunt in de weg. Na ruim een kwartier moest trainer Vd Ven al een omzetting doen toen Theo Lucius met een hamstringblessure naar de kant moest. Bryan van Deursen verving de oud-international en deed dat uitstekend. De thuisploeg wist enkele keren gevaarlijk uit te breken, maar doelman Patrick Lunenburg werd niet echt op de proef gesteld. Vlak voor rust viel het doelpunt van Heeswijk alsnog toen Arjen Haast een strakke crosspass gaf die door Van Dijke verlengd werd tot bij Van Deursen. Zijn afgemeten voorzet werd vervolgens door de doorgelopen Van Dijke snoeihard achter Peters gekopt, 0-1. In blessuretijd had de Heeswijk-spits ook al zijn tweede van de middag kunnen maken, maar op aangeven van Camiel van Doorn schoot hij net langs.

Na rust probeerde het thuisteam de gelijkmaker te forceren, maar het werd pas gevaarlijk toen Van Doorn een diepe bal verkeerd inschatte en verdediger Luuk vd Boogaard op kon stomen richting Lunenburg. Zijn voorzet smoorde echter in de doelmond, waardoor Haast eenvoudig op kon ruimen. Niet veel later werd de partij beslist toen Van Deursen de bal op de middenlijn oppikte en aan een rush begon. Nadat hij twee man gepasseerd was gaf hij het speeltuig precies op maat mee aan Van Dijke die de Venhorst-doelman in de korte hoek wist te kloppen. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de gasten niet meer in de problemen en trokken ze de zege eenvoudig over de streep. Toen het aan de Heikneuter in Venhorst al behoorlijk donker was, floot scheidsrechter Franssen voor het laatst en kon Heeswijk opnieuw een zege bijschrijven.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop komt Best Vooruit op bezoek in Heeswijk en met een nieuwe zege zou de eerste seizoenshelft prima afgesloten worden. Na afloop van de wedstrijd zal het sowieso gezellig worden in de kantine, aangezien het damesteam van de blauw-witten een feestje georganiseerd heeft.

Tekst: Camiel van Doorn

Foto’s: Hans Heesakkers