Voetbal

Heeswijk-Best VooruitIn de laatste wedstrijd van de heenronde in de 2e klasse H kreeg het Heeswijk van trainer Marc vd Ven Best Vooruit op bezoek. Het thuisteam wist de goede reeks een passend vervolg te geven door opnieuw te winnen zonder tegendoelpunt.

Na rust zorgden Wouter van Dijke en Bryan van Deursen voor een dikverdiende 2-0 overwinning.

Vanwege blessures van Theo Lucius en Danny Aarts startte Heeswijk met Jordy van Houtum en Bryan van Deursen in de basis. Beide spelers lieten zien dat ze hun verkiezing in de basiself meer dan waard waren. De thuisploeg was dan ook vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van den Boorn de betere en kansen lieten niet lang op zich wachten. Çetin Alpdogu, Wouter van Dijke en Stef Adank hadden de score voor rust al kunnen openen, maar hun inzetten misten kracht of precisie. De mooiste aanval voor de thee liep via de sterk spelende Van Houtum en Tom Sleddens tot bij Van Deursen die rakelings langs het doel van Remon Verhagen schoot. Best Vooruit was slechts één keer gevaarlijk toen een voorzet van Dirk Kroon net te hard was voor Xander Scheepens.

Heeswijk-Best Vooruit_2Na de pauze gingen de blauw-witten op dezelfde voet verder en na een kleine 10 minuten kon er eindelijk gejuicht worden op sportpark de Balledonk. Arjen Haast bediende met een perfecte dieptebal de loerende Van Dijke. Verhagen kwam uit zijn doel, maar door het natte veld schoot de bal voor hem langs waardoor Heeswijks topscoorder vanuit een lastige hoek de 1-0 binnen kon schieten.

Heeswijk-Best Vooruit1

Daarna hadden Alpdogu en Van Houtum kansen op de 2-0, maar de beslissing in de wedstrijd liet nog op zich wachten. Aangezien de verdediging van de gastheren ijzersterk speelde en niks weggaf hing een gelijkmaker geen moment in de lucht. Tien minuten voor tijd werd het duel eindelijk beslist toen Van Dijke verlengde op Van Deursen, die doelman Verhagen omspeelde en de bevrijdende 2-0 in het Best Vooruit doel deponeerde. In de invallende duister bleef het vervolgens rustig voor beide doelen, zodat er in de stand geen verandering meer kwam.

Door de drie zeges op rij gaat Heeswijk met een goed gevoel de winterstop in op twee punten achterstand van de nieuwe koploper Helvoirt. Na de winterstop is nog alles mogelijk voor het team van Dijkhoff en Viking Entertainment, maar eerst mogen de Heeswijkers genieten van een welverdiende winterstop.