Voetbal

13122015AvesteynNa de forse nederlaag van vorige week tegen Nulandia moest vandaag aangetreden worden tegen het verrassend sterke DAW. Zij haalde afgelopen vier wedstrijden twaalf punten waardoor zij meedoet in deze competitie.

Avesteyn miste een aantal basisspelers (Rick Vissers, Martijn Swartjes en Geert van Doorn en Mike strik) waarvan de verwachting is dat de meesten na de winterstop aan zal sluiten. Dat betekende dat er twee spelers van het tweede team meededen ( Roel van de Leest en Rob Kuijpers) die overigens meer dan verdienstelijk presteerden. DAW drong vanaf het begin fors aan en had het betere van het spel. Dat dit niet betekent dat dit in de stand zichtbaar werd. Nadat Stan de Laat goed door ging op de keeper van DAW, veroverde hij de bal verrassend waarna hij eenvoudig de 0-1 aan kon tekenen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust hield Avesteyn stand, ondanks dat DAW fors aandrong. Uit een afgeslagen corner scoorde DAW de 1-1, een schitterende goal waar de keeper van Avesteyn kansloos op was. Avesteyn rechtte de rug en kwam na een schitterende aanval op 1-2 door een prachtig doelpunt van Roel van de Leest. DAW moest weer aan de bak, wat ze ook deden. Uit een foutje in de Avesteyn-verdediging scoorde DAW de 2-2 en tot overmaat van ramp werd het 3-2 na een eigen doelpunt van Avesteyn.

De druiven waren meer dan zuur door dit verlies, waar een gelijkspel zeker mogelijk was geweest. Dit is op dit moment het lot van de Dintherse ploeg. Nog een wedstrijd voor de winterstop waarna in het nieuwe jaar de draad weer opgepakt moet worden.

Foto en verslag: Joep Adank

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app