Voetbal

Avesteyn31012016Ondanks dat nagenoeg al het amateurvoetbal afgelast werd vanwege de overvloedige regenval van afgelopen dagen moest Avesteyn toch aan de bak tegen Volkel. Dit heeft alles te maken met het feit dat Volkel over een kunstgrasveld beschikt wat prima te bespelen was. Avesteyn kon in de winterstop geen indruk maken in de diverse oefenduels.

De langdurig geblesseerde spelers zijn herstellende maar zijn niet zo ver dat ze mee kunnen doen. Avesteyn startte de wedstrijd en deed in de eerste helft redelijk mee. Er waren situaties waarin met verzorgd voetbal de oplossing werd gezocht. Doorgaans lukte dit maar niet altijd. Bij een dreigende aanval had eenvoudig ingegrepen kunnen worden door de bal te "ruimen" waarop dat moment niet voor werd gekozen. De voetballende oplossing bleek niet de beste en uit de daarop volgende corner scoorde Volkel de 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust viel ook de "fatale" 2-0 na weer een snelle spelhervatting. De Avesteyners stonden niet in positie waarna Volkel gelukkig de 2-0 kon scoren. Dit was niet het gevolg van een groot overwicht van Volkel maar de onervarenheid van de Dinterse formatie. Avesteyn liet de kop niet hangen maar drong aan en kreeg nog een grote kans op 2-1. Helaas gebeurde dit niet waardoor Avesteyn deze wedstrijd met lege handen verliet.