DSC04829aIn een winters decor op sportpark De Schellen werd een boeiende editie van de Bernhezer-derby op de kunstgrasmat gelegd. De bezoekers uit Heeswijk startten furieus, maar een blessure na 15 minuten van Tom Sleddens verstoorde het moordende tempo van de gasten.
Meer fotos.

Prinses Irene vocht zich terug in de wedstrijd en beloonde zichzelf met twee gelukkige doelpunten, waardoor de drie punten uiteindelijk in Nistelrode bleven.

Op het perfecte kunstgrasveld van Prinses Irene was het prima voetballen, ondanks de steeds harder vallende (natte) sneeuw. Er waren zelfs nog behoorlijk wat bezoekers die de barre omstandigheden getrotseerd hadden en die werden daarvoor ook beloond.
Na het eerste fluitsignaal van overtuigend leidende scheidsrechter Vd Laan pakte het Heeswijk van trainer Marc vd Ven meteen het initiatief, want na 12 seconden werd een inzet van Bryan van Deursen al knap gered door doelman Stef van Venrooy. Uit de daaropvolgende corner kopte Wouter van Dijke vervolgens op de lat, waardoor er binnen de minuut al twee keer gescoord had kunnen worden. De uitploeg hield het initiatief en speelde de oranje-witten bij vlagen helemaal zoek.
Na 6 minuten viel dan ook de verdiende 0-1. Arjen Haast was na een goede verdedigende actie doorgelopen naar de rechtsbuiten positie en werd uitstekend aangespeeld door Stef Adank. De voorzet van Haast was op maat waardoor Van Dijke de openingstreffer binnen kon schieten. Heeswijk bleef vervolgens sterker, maar Van Venrooy wist grotere schade voor zijn team te voorkomen.
Na 15 minuten veranderde het wedstrijdbeeld volledig toen Tom Sleddens na een stevig duel niet meer okselfris was, maar toch nog 10 minuten probeerde om de pijn te verbijten. Heeswijk kon de thuisploeg met een mannetje minder niet meer onder druk houden en het vertrouwen kwam daarop terug bij de mannen van John Meijs. Na 25 minuten leverde dit ook de gelijkmaker op toen keeper Lunenburg de gladde bal na een inzet van Wibe van Rooij door zijn vingers liet glippen. Daarna redde hij echter weer knap op een inzet van dichtbij van Martijn van Vught, zodat de ruststand 1-1 bleef.

Na de welkome warme thee ging het duel gelijk op en gebeurde er minder voor beide doelen. Het werd nog even spannend toen Michel van Druenen spits Van Dijke diep stuurde, maar deze net buiten de zestien omver werd gelopen door goalie Van Venrooy. Dit resulteerde in een gele kaart voor de Irene-doelman en een vrije trap voor Heeswijk, maar vervelender was dat Van Dijke met een hoofdblessure naar de kant moest. De vrije trap werd door Adank over de muur gekruld, maar Van Venrooy stompte de bal bekwaam uit de bovenhoek. Op het moment dat iedereen zich verzoend had met een gelijkspel, kwam er toch nog een winnaar op het steeds witter wordende veld. In de 88e minuut werd een voorzet van links gekraakt, maar daardoor viel de bal precies voor de voeten van de mee opgekomen Tim vd Heijden. Vanuit een zeer moeilijke hoek wist hij de bal echter met een stuitje door de benen van de ongelukkige Lunenburg in het net te deponeren, waardoor het thuispubliek ontplofte. In deze stand kwam in het restant van de partij geen verandering meer, waardoor Heeswijk ernstig teleurgesteld van het veld ging.

Volgende week wacht een nieuwe krachtmeting met het sterke collectief van Erp. Hopelijk vallen de blessures aan Heeswijk-zijde mee, zodat trainer Vd Ven weer met een fitte selectie aan dit duel kan beginnen. Om bovenin mee te blijven draaien zal er immers een goed resultaat behaald moeten worden.