Wouter van_DijkeOp de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft Heeswijk zich met een ruime overwinning op het reeds gedegradeerde Real Lunet verzekert van deelname aan de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. In Vught wisten de mannen van trainer Marc vd Ven de 3e periode te veroveren met een 1-8 zege.

Wouter van Dijke (4x), Tjeu van Alebeek, Michel van Druenen, Sten vd Berg en Bryan van Deursen zorgden voor de Heeswijkse doelpunten, Ruud Kooijman scoorde voor de thuisploeg.

Het thuisspelende Real Lunet had vorige week het doek reeds zien vallen in de 2e klasse, maar desondanks begonnen ze scherp aan de wedstrijd. Heeswijk had even tijd nodig om te wennen aan de omstandigheden, maar naarmate de eerste helft vorderde speelden de bezoekers zich steeds beter in de wedstrijd. Net voor het half uur leverde dit de eerste treffer op, toen Danny Aarts op links werd weggestuurd door Tjeu van Alebeek.
Aarts behield knap het overzicht en vond Wouter van Dijke die de 0-1 binnen kon tikken. Slechts drie minuten later volgde ook de 0-2 toen Van Dijke over rechts doorging en bij de 2e paal Van Alebeek bediende die binnen kon koppen. Het vuur doofde langzaam bij de thuisploeg en nog voor rust werd de wedstrijd beslist toen Van Dijke door Arjen Haast in de diepte werd aangespeeld, hij keeper Vd Hurk omspeelde en de bal beheerst binnenschoot. De enige kans voor de thuisploeg ontstond toen Yamani El Aharchaou via een mooie individuele actie zichzelf in schietpositie bracht. Zijn inzet werd echter met verve gekeerd door Patrick Lunenburg, die vandaag zijn 250e wedstrijd in Heeswijk 1 keepte. De immer betrouwbare sluitpost van de Heeswijkers heeft besloten om er nog een jaartje aan vast te knopen, dus gelukkig gaan er nog meerdere wedstrijden volgen!

Na de thee duurde het tien minuten voordat het talrijk meegereisde uitpubliek opnieuw kon juichen voor een doelpunt van Van Dijke. De Heeswijkse goalgetter ging in zijn kenmerkende stijl door op een te korte terugspeelbal van Real Lunet en met een goed blok wist hij de uittrap van Vd Hurk tot doelpunt te promoveren. Ondanks een rode kaart voor Koppers wist het thuisteam toch nog een eretreffer te maken toen Kooijman met een prachtige boogbal de jubilerende Lunenburg wist te verschalken.
Niet veel later werd de marge van vier echter weer hersteld toen Michel Van Druenen van 11 meter aan mocht leggen na een overtreding op de beweeglijke Aarts. Daarna volgde misschien wel de mooiste goal van de middag, nadat een aanval via Sten vd Berg, Stef Adank en Bryan van Deursen door Van Dijke werd binnengeknald. Vd Berg, op aangeven van Van Alebeek, en Van Deursen, op aangeven van Haast, bepaalden de eindstand op 1-8.

Heeswijk heeft zijn doelstelling om tot het einde mee te doen om de prijzen behaald en mag nu proberen om promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Het Zuid-Limburgse LHC uit Eygelshoven is in de 1e ronde de tegenstander en komend weekend gaan de blauw-witten op het eigen sportpark de Balledonk vol aan de bak om zichzelf een goede uitgangspositie te verwerven.