2016-05-22 Heeswijk_-_LHC__In de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse heeft Heeswijk gelijk gespeeld tegen het bezoekende LHC uit het Zuid-Limburgse Eygelshoven. Na twee minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong door wie anders dan Wouter van Dijke. Meer fotos.

Net na rust kopte Dave Zawislak uit een corner de gelijkmaker binnen. Ondanks de gestaag neervallende regen was het druk rond het hoofdveld op sportpark De Balledonk. Het publiek zag de gastheren goed beginnen aan de wedstrijd. Al na ruim twee minuten konden de handen van het thuispubliek de lucht in. Camiel van Doorn speelde Wouter van Dijke aan, die vervolgens goed wegdraaide en hard onder doelman Rob Kerris door raak schoot. De blauw-witten bleven vervolgens de bovenliggende ploeg onder aanvoering van het ijzersterke middenveld met Danny Aarts, Stef Adank en Tom Sleddens. Laatstgenoemde liep halverwege het eerste bedrijf tegen een gele kaart aan, waardoor hij de return donderavond moet missen. Net voor de pauze kreeg Heeswijk nog een grote kans om de score te verdubbelen, toen Rob Tips met een slimme steekbal Aarts alleen op Kerris afstuurde. De handige middenvelder leek de bal via de benen van de LHC-doelman in het doel te schieten, maar Zawislak kon net voor de doellijn nog redding brengen.

Vijf minuten na rust was de stand uit het niets gelijk, toen Zawislak vanuit een corner de 1-1 binnenkopte. Niet veel later was hij nogmaals gevaarlijk uit een corner, maar ditmaal knikte hij voorlangs. In het vervolg van de tweede helft bleef LHC de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het venijn leek nog even in de staart te zitten toen Arjen Haast de bal uit een corner voor zijn voeten kreeg op drie meter van het doel. Zijn inzet ging via keeper Kerris echter over het doel.

Zo bleef het dus bij 1-1 en ligt alles nog open voor de terugwedstrijd in Zuid-Limburg komende donderdag. Om 20.00 uur wordt er dan in Eygelshoven afgetrapt en aan Heeswijk de schone taak om het seizoen nog met enkele wedstrijden te verlengen.