Voetbal

MaatschappelBen jij leerling op het voortgezet onderwijs en wil je kennismaken met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld door het lopen van een maatschappelijke stage? Dit kan bij VV Heeswijk!

Door het uitvoeren van vrijwilligersactiviteiten leer je allerlei aspecten van de samenleving kennen en werk je aan je eigen vaardigheden. Zo ontwikkel jij je op het gebied van sociale omgangsvormen, waarden en normen, en krijg je meer verantwoordelijkheidsgevoel.

Unieke kans
Behalve voor jezelf, is een maatschappelijke stage ook voor VV Heeswijk een unieke kans. De jongeren van nu zijn immers de (potentiële) vrijwilligers van de toekomst. Als jongere ervaar je hoe leuk vrijwilligerswerk is, waardoor jij misschien na je stage als vrijwilliger bij de vereniging blijven.

Maatschappelijke stage (MaS)
De MaS is een stage van middelbare scholieren (12-18 jaar) in het vrijwilligerswerk. Je leert wat het is om je in te zetten voor een ander of voor de omgeving, zonder er direct iets voor terug te krijgen. Je loopt stage bij een maatschappelijke organisatie zonder commerciële doelstelling. Denk aan de zorgsector, een zondagsschool, een museum, cultureel festival, buurtvereniging of sportvereniging (VV Heeswijk).

‘Zomaar’ een praktijkvoorbeeld van een voetbalvereniging bij ons in de buurt:
‘Wij hebben een groep van acht jongeren op laten leiden als pupillenscheidsrechter bij de KNVB. Deze jongeren zijn nu begonnen met wedstrijden fluiten bij de E- en F-pupillen. Een aantal vindt het erg leuk én met de juiste begeleiding gaat het ons lukken deze jongens en meiden vast te houden.’

Meeste scholen hier in de regio zijn actief met MaS
Vrijwel alle scholen zijn actief met MaS bezig. Meestal gaan leerlingen in de tweede, derde of vierde klas op pad. Ze zijn dan 13 tot 17 jaar.
Er gelden drie regels:
1) Leerlingen moeten minimaal 30 uur stagelopen (lees: 30 wedstrijden fluiten en/of trainen)
2) Door vereniging wordt stageovereenkomst met school opgesteld
3) Voor leerlingen is het mogelijk om vrijstelling aan te vragen.

Interesse of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bron: site vv Heeswijk.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app