Voetbal

WSC -_HeeswijkIn de eerste wedstrijd van seizoen 2016-2017 ging Heeswijk op bezoek bij WSC in Waalwijk. De degradant uit de 1e klasse legde veel individuele kwaliteit op de splinternieuwe kunstgrasmat, maar uiteindelijk was het collectief van Heeswijk sterker. Arjen Haast en Wouter van Dijke scoorden voor de blauw-witten, die daarmee een goede start kennen in de 2e klasse F.

Trainer Marc vd Ven kon na anderhalf jaar weer een beroep doen op Dylan Davies. De kilometervreter met Welshe roots maakte zijn rentree na langdurig blessureleed en na een tikkeltje onwennig begin speelde hij weer uitstekend als vanouds. Voor heel Heeswijk gold dat ze even moesten wennen. De thuisploeg was vaardig aan de bal en had ook de overhand, zonder echt gevaarlijk te worden. Bij één moment had de 1-0 wel kunnen vallen toen doelman Patrick Lunenburg ver zijn doel uit moest en de bal half kon toucheren. Vanuit een moeilijke hoek wist Ugur Ozcan de bal echter niet tussen de palen te krijgen. Na 25 minuten werden de Heeswijkers steeds beter. In eerste instantie werd Wouter van Dijke nog enkele keren teruggevlagd wegens buitenspel, maar uiteindelijk leverde dit wel de 0-1 op. Camiel van Doorn vond Van Dijke in de diepte en de Heeswijk-spits kon alleen middels een overtreding van scoren afgehouden worden. Arjen Haast legde de bal op de penaltystip en schoot vervolgens onberispelijk in. Niet veel later kreeg Heeswijk een corner toen Van Dijke via de keeper naast schoot. De indraaiende bal van Stef Adank was perfect op maat waardoor de Heeswijk-captain hard de 0-2 binnen kon koppen.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar meer treffers. Opnieuw via Van Doorn werd Van Dijke in scoringspositie gebracht maar tot twee keer toe bracht keeper Bart Tuerlings redding. Daarna kreeg Danny Aarts twee goede kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, na goed voorbereidend werk van Bryan van Deursen en Davies. Aarts had zijn vizier echter nog niet voldoende scherp staan, waardoor de thuisploeg kon blijven hopen op een beter resultaat. Een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer op één van de spaarzame momenten dat de Heeswijk-verdediging niet goed stond. Ozcan schoot een afvallende bal vanaf 16 meter prachtig in de lange hoek, 1-2. Vlak voor tijd moest Lunenburg nog één keer handelend optreden bij een scherp indraaiende vrije trap van aanvoerder Marc Corman, maar de driepunter kwam daarna niet meer in gevaar. De uitstekend leidende scheidsrechter Engelkes floot voor het einde en de eerste overwinning van het nieuwe seizoen werd daarmee een feit.

Volgende week wacht een eerste derby tegen Prinses Irene uit Nistelrode, die de competitie sterk gestart zijn met een 4-0 overwinning op Nieuw Woensel. Een mooie krachtmeting dus waarbij ongetwijfeld weer veel publiek aanwezig zal zijn.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app