2016-09-12 Heeswijk_-_Prinses_IreneEen strak veld, veel toeschouwers uit Heeswijk en Nistelrode en een aangename voetbaltemperatuur op sportpark De Balledonk waren de ingrediënten voor de eerste Bernhezer-derby van het seizoen.

In een gelijkopgaande strijd bleken de blauw-witten op beslissende momenten iets slimmer met de omstandigheden om te gaan, waardoor er uiteindelijk een geflatteerde 3-0 overwinning behaald werd. Arjen Haast (2x) en Sten vd Berg waren de doelpuntenmakers.

Beide teams startten fel aan de wedstrijd, waarbij de vele supporters langs de lijn zich direct lieten flink lieten horen zodat er een mooie voetbalambiance ontstond. De gasten uit Nistelrode hadden het beste van het spel, maar de laatste pass was vaak onzorgvuldig waardoor kansen uitbleven. Het thuisteam zocht snel de diepte, maar verder dan enkele gevaarlijke acties van Bryan van Deursen en Stef Adank kwam de ploeg van trainer Marc vd Ven niet. Net voor het half uur viel toch de 1-0, waarbij Van Deursen een hoofdrol had. Ondanks herhaaldelijk waarschuwen van scheidsrechter Ooms deelde keeper Stef van Venrooy bij een corner een forse duw uit aan Van Deursen, waardoor de arbiter niets anders restte dan te fluiten voor een strafschop. Arjen Haast bleef net als vorige week ijzig kalm en schoot de 1-0 binnen. Tot aan de rust bleven verdere kansen uit al eindigde een kansrijke vrije trap vanaf 17 meter van Prinses Irene in de muur.

Direct na rust pakte Heeswijk het initiatief en na enkele minuten leidde dit ook al tot de 2-0. Een perfecte vrije trap van Stef Adank kon bij de 2e paal door de goed vrijgelopen Sten vd Berg prachtig diagonaal binnengekopt worden. Na ruim een uur spelen kwam Danny Aarts weer eens door vanuit het middenveld en net buiten de zestien kon hij alleen maar middels een overtreding afgestopt worden. Specialist Haast meldde zich voor deze klus en met veel gevoel krulde hij het speeltuig over de Nistelrodense muur in het doel achter de kansloze Van Venrooy. Niet veel later kreeg Robbert Rovers zijn 2e gele kaart voor een overtreding op de Heeswijk-helft, waardoor het team van trainer William vd Steen met 10 man verder moest. De mannen in het oranje bleven dapper strijden voor een beter resultaat en dit leverde ook diverse goede kansen op, maar doelman Patrick Lunenburg bleek weer eens onklopbaar deze middag. Ook Heeswijk had de score nog verder uit kunnen bouwen, maar liet dat na waardoor na 90 minuten 3-0 de enigszins geflatteerde eindstand was.

Met zes punten uit twee wedstrijden zijn de mannen van de Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment uitstekend aan het seizoen begonnen. Volgende week wacht een andere ploeg met al twee zeges op zak, namelijk BVV uit Den Bosch. Een mooie uitdaging voor de Heeswijkers, die hopelijk weer op veel publiek kunnen rekenen.