Voetbal

25-09-2016 Heeswijk_-_RhodeDe vele toeschouwers die naar het zonovergoten sportpark De Balledonk in Heeswijk waren gekomen konden niet alleen genieten van een heerlijk najaarszonnetje, maar ook van een waar voetbalgevecht tussen Heeswijk en het bezoekende Rhode.

Trainer van Rhode Theo van Lieshout was na ruim 10 jaar weer terug in Heeswijk en had zijn ploeg goed voorbereid, maar uiteindelijk hielden de ploegen elkaar met 1-1 in evenwicht. Wouter van Dijke en Geert Oerlemans verzorgden de doelpunten.

Trainer Marc vd Ven kon voor het eerst beschikken over een volledig fitte selectie, omdat nieuwbakken Heeswijk-aanvoerder Tom Sleddens ook weer fit was. Hij nam zijn vaste positie op het middenveld weer in en na ruim tien minuten spelen waren de vaste patronen weer zichtbaar. Samen met Danny Aarts, Stef Adank en Sten vd Berg zorgde hij er voor dat de thuisploeg langzaam het initiatief naar zich toetrok. Het duurde ruim 20 minuten voordat dit zich ook in een doelpunt vertaalde. Camiel van Doorn stuurde de altijd loerende Van Dijke diep en de goalgetter schoof de bal vervolgens knap onder Paul van Heesch door, 1-0. In de fase die volgde bleef Heeswijk sterker en had het Rhode ook de genadeklap toe moeten dienen, maar er werd vaak te snel voor de diepte gekozen. Aarts was met een kopbal op de lat, nadat een inzet van Vd Berg geblokt werd, nog wel het dichtst bij de 2-0, maar ook Van Dijke had de voorsprong kunnen verdubbelen. Aan de andere kant moest doelman Patrick Lunenburg zich strekken om een goede kopbal van Tom Willems net over de lat te tikken.

Na rust werden de afstanden op het veld steeds groter, maar het thuisteam hield vooralsnog het beste van het spel. Enkele goede combinaties legden de Heeswijkers op de prachtige grasmat, maar doelpunten bleven uit. Een punter van Sten vd Berg na een een-tweetje met Aarts kon door Van Heesch ternauwernood gekeerd worden, en diezelfde Aarts kwam even later net niet goed uit met zijn passen om de 2-0 binnen te schieten. Rhode ging daardoor steeds meer geloven in een resultaat en werd langzaamaan ook sterker. Een kwartier voor tijd leverde dat ook de gelijkmaker op, toen een voorzet van rechts door Oerlemans via de onderkant van de lat werd binnengekopt. Daarna had Rhode ook zomaar nog kunnen winnen, maar mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. Toch had Heeswijk als laatste kans op de zege, maar de inzet van Van Dijke verdween via de binnenkant van de paal en de handen van Van Heesch over de achterlijn.

De 1-1 bleef staan en daarmee konden beide ploegen en het vele publiek uiteindelijk wel leven. Volgende week wacht opnieuw een derby als de Heeswijkers op bezoek mogen bij EVVC in Vinkel. Altijd beladen potjes die garant staan voor spektakel. Komt dat dus zien op sportpark De Zwaan!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app