EVVC -_Heeswijk_2Op sportpark De Zwaan in Vinkel mocht Heeswijk aantreden tegen het thuissterke EVVC. De V-side liet zich vooraf van zijn beste kant zien met spandoeken, trommels en vuurwerk, maar het team van trainer Marc vd Ven nam uiteindelijk de drie punten mee.

Omdat de 2-3 in de blessuretijd werd binnengekopt door Wouter van Dijke, voelde het als een gestolen overwinning. Arjen Haast en Tom Sleddens waren de andere doelpuntenmakers voor Heeswijk.

EVVC -_Heeswijk_3Waar vorige week nog onder een stralend zonnetje gespeeld werd, was het nu regen en wind die de spelers teisterden. Nadat de Heeswijkers de eerste aanvallen van EVVC verwerkt hadden, pakten ze het initiatief over. Eerst werd de sterk spelende Bryan van Deursen diep gestuurd, maar zijn inzet was nog te zacht om Coen van Lith te verschalken.

Na een kleine 10 minuten ging Wouter van Dijke achter een lange bal van Arjen Haast aan en binnen de zestien werd de Heeswijk-spits vervolgens onreglementair gestuit. Het was Haast die de toegekende strafschop feilloos binnen schoot. Ruim 10 minuten later was het weer gelijk toen Pim vd Doelen attent reageerde op een voorzet van rechts, doelman Patrick Lunenburg omspeelde en de 1-1 binnentikte. Het duel ging vervolgens gelijk op waarbij Heeswijk wel de betere aanvallen op de mat legde. Uit één van die aanvallen viel kort voor rust ook de 1-2. Van Deursen dribbelde naar binnen en speelde Van Dijke aan, die op zijn beurt de mee opgekomen Tom Sleddens aan het werk zette. De Heeswijk-captain rondde uiterst bekwaam met links af.

Na rust bleef Heeswijk de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. De Vinkelnaren konden geen vuist maken en de V-side begon zich daarom ook steeds minder smaakvol te gedragen richting bepaalde Heeswijk-spelers.

Een kwartier voor tijd sloeg de vlam alsnog in de pan toen eerst nog een verdwaald schot bovenop de Heeswijkse lat viel en niet veel later Gerwin vd Boom zich mocht melden voor een vrije trap. De specialist krulde de bal met zijn linkervoet van ruim 30 meter hard over het muurtje in de hoek langs de kansloze Lunenburg. Daarna had invaller Ron vd Berg een voorzet van diezelfde Vd Boom nog binnen kunnen tikken, maar zijn inzet ging naast. In de dying seconds van de wedstrijd ging de zege echter toch nog naar Heeswijk toen Van Dijke een strakke voorzet van Stef Adank binnen wist te knikken. De goed leidende scheidsrechter Martens floot niet veel later het einde waardoor het team van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment drie hele belangrijke punten mocht bijschrijven.

Volgende week een nieuwe derby als Erp op bezoek komt op sportpark De Ballendonk. Heeswijk hoopt op veel supporters tijdens de wedstrijd en ook na afloop in de kantine als daar het geplande Fiesta Mexicana losbarst!