Voetbal

2016-10-16 BMC_-_AvesteynAvesteyn laat zich aftroeven.
Avesteyn weet waar het staat in de competitie. De Dintherse equipe doet mee zonder een hoofdrol op te eisen. De wedstrijd tegen Mariahout was daar een voorbeeld van. Op voorhand was bekend dat Mariahout een behoorlijke ploeg had met voetballend vermogen en ervaring.

De eerste helft ging het spel op en neer zonder dat er echt een bovenliggende partij was. Mariahout speelde zich twee keer behoorlijk vrij maar stuitte daarbij op keeper Glenn Buermans. Avesteyn was genoodzaakt enige wissels toe te passen; Wesley Verkuijlen en Rens van Vugt werden vervangen door Teun van den Boom en Richard van Houtem. In de tweede helft startte Avesteyn goed en kreeg enkele kansen. Uit een van de kansen kon uitgerekend Teun van den Boom scoren uit een afgeslagen aanval. Avesteyn leidde met 1-0. Helaas bleek de Dintherse formatie niet bij machte de wedstrijd over de streep te trekken. Mariahout scoorde twee keer prachtig en kwam daarmee op een onoverbrugbare achterstand. Mariahout speelde de wedstrijd op professionele wijze uit waardoor Avesteyn met lege handen achter bleef. Avesteyn heeft nu twee weken rust waardoor enkele spelers die licht geblesseerd zijn kunnen herstellen. De volgende wedstrijd is op 6 november tegen Maliskamp.