2016-11-06 Helvoirt_-_HeeswijkNa het vieren van de eerste periodetitel mocht Heeswijk op bezoek bij runner-up Helvoirt. Wedstrijden die altijd al bol staan van spektakel en met de koppositie als inzet was deze editie hier geen uitzondering op.

Het thuisteam startte furieus, maar wist niet te scoren.

Heeswijk deed dit na ruim 20 minuten wel middels de ijzersterke captain Tom Sleddens en bleef beter tot aan de rust. Na de pauze had Helvoirt de gelijkmaker verdiend, maar met kunst en vliegwerk bleef de defensie voor de solide Patrick Lunenburg overeind.

Het Heeswijk van trainer Marc vd Ven begon de wedstrijd na langdurig overleg in de bordeauxrode inloopshirts om verwarring tussen beide teams te voorkomen. De bezoekers moesten duidelijk even wennen aan hun nieuwe tenue, want de gastheren waren vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij.

Rico de Laat had binnen het eerste kwartier de score kunnen openen, maar Patrick Lunenburg en de bovenkant van de lat stonden succes in de weg. Na het stormachtige begin kwamen de Heeswijkers beter in de wedstrijd en namen langzaam het initiatief over. Na ruim 20 minuten leverde dit ook de 0-1 op, toen Wouter van Dijke als aangever fungeerde en Tom Sleddens bij de 2e paal bediende. De Heeswijk-aanvoerder nam de bal knap aan, kapte zijn tegenstander uit en schoof het speeltuig beheerst onder doelman Remco Kivit door. Tot aan de rust bleef Heeswijk sterker, al moest het waakzaam blijven voor de snelle aanvallers van Helvoirt.

Na de thee ging Helvoirt vol op jacht naar de gelijkmaker en met name Collin vd Berg was regelmatig gevaarlijk. De druk op het doel van Patrick Lunenburg werd steeds verder opgevoerd en tot twee keer toe redde de Heeswijk-doelman de bal net voor de lijn. Aan de andere kant ging het team van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment ook niet altijd goed om met de ruimte die er lag, zodat een beslissende 0-2 niet gescoord kon worden.

Vlak voor tijd was Sten vd Berg de reddende engel door een inzet opnieuw vlak voor de doellijn weg te halen, net voor de instormende De Laat. Toen ook de laatste inzet van Helvoirt over het doel van Lunenburg verdween konden de Heeswijkse getrouwen de handen definitief de lucht in steken. Een gelijkspel had de verhoudingen op het veld zeker beter weergegeven, maar daar klaagde niemand meer over in het Heeswijk-kamp na afloop.

Volgend weekend wacht opnieuw een topper als het onbekende Oirschot Vooruit op bezoek komt op sportpark de Balledonk. Als Heeswijk wederom dezelfde strijd en inzet op de mat weet te leggen, is de kans op een mooi resultaat zeker weer aanwezig.