2016-11-13 Heeswijk_-_Oirschot_VooruitHeeswijk verliest topper met hectisch slot
Na de krappe overwinning op Helvoirt kruisten de elf van trainer Marc vd Ven vandaag de degens met de nieuwe nummer twee Oirschot Vooruit.

De promovendus incasseert weinig tegentreffers, waardoor ze vaak aan een enkel doelpunt genoeg hebben voor de zege. Vandaag was dit niet anders, want na een knappe treffer van Wouter van Dijke scoorden de groen-witten twee keer op verrassende wijze. Meer fotos.In de slotfase lag de wedstrijd nog even stil nadat keeper Menno Kuulkers bij een overtreding op Van Dijke zijn been brak. In het half duister werd de 16-jarige invaldoelman Niels Stockman de held door de penalty van Arjen Haast knap te keren.

Heeswijk begon sterk aan het duel en speelde overtuigend in balbezit. De gasten uit Oirschot lieten dat in eerste instantie ook toe, door lekker op de verdediging te leunen. Na een kwartier werd de thuisploeg gevaarlijk net buiten de zestien en Bryan van Deursen kon alleen middels een overtreding afgestopt worden. Arjen Haast krulde de bal bijna perfect om de muur heen naar de korte hoek, maar de binnenkant van de paal voorkwam de 1-0. Enkele minuten later stond die score alsnog op het bord, toen Wouter van Dijke sterk doorging op een te korte terugspeelbal op doelman Kuulkers. De Heeswijk-spits won het duel met de keeper, omspeelde koel nog een tegenstander en schoof de bal vervolgens met buitenkant rechts in het lege doel.

Daaarna bleven de gastheren sterker, maar zowel Stef Adank als Danny Aarts als Bryan van Deursen konden niet doeltreffend afdrukken door het woud van benen van Oirschot-verdedigers. Vlak voor rust stond het ineens 1-1 toen de groen-witten een ingestudeerde corner tot doelpunt promoveerden. Camiel van Doorn gaf zijn tegenstander Joris Swaanen iets te veel ruimte en omdat hij de bal maar half raakte, kon de volledig vrijstaande Sjoerd vd Wal bij de 2e paal de gelijkmaker binnentikken.

Niet lang na rust werd het 1-2 toen Dorus vd Wal langs zijn tegenstander glipte en zijn voorzet vanaf de achterlijn via het scheenbeen van de ongelukkige Patrick Lunenburg in het net zag belanden. Heeswijk ging vervolgens uit alle macht op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Oirschot steeds verder achteruit werd gedrukt. Vanuit deze verdedigende stellingen probeerden ze vervolgens in de counter de wedstrijd te beslissen. Het thuisteam kwam niet veel verder dan wat schoten van afstand en enkele gevaarlijke voorzetten, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Ruim tien minuten voor tijd leek de goal dan toch te vallen toen Van Doorn de razendsnelle Aarts wegstuurde over rechts en diens voorzet bij de 1e paal door de aanstormende Van Dijke binnengetikt leek te worden. Keeper Kuulkers voorkwam dit door zich voor de Heeswijk-aanvaller te storten, maar bij deze overtreding brak hij spijtig genoeg zijn been. De onfortuinlijke doelman moest met de ambulance van het veld gehaald worden, waardoor de wedstrijd ruim een kwartier stil lag. In het half duister kreeg Haast vervolgens de kans om beide ploegen vanaf elf meter op gelijke hoogte te schieten, maar dit was buiten de 16-jarige invaller doelman Niels Stockman gerekend. Hij stopte met een prima redding de harde inzet en werd daarmee de held van zijn team. Ook in de resterende 10 minuten bleef hij met enkele sterke ingrepen knap overeind, waardoor 1-2 de eindstand werd.

Heeswijk heeft twee weken om van deze tegenslag te herstellen, waarna het uitduel met Best Vooruit wacht. Aangezien de blauw-witten daar nog altijd als koploper naartoe gaan, zullen de mouwen opnieuw hoog opgestroopt moeten worden om een gemotiveerde tegenstander te kunnen verslaan.

VV Heeswijk wenst Oirschot-doelman Menno Kuulkers veel beterschap en een spoedig herstel!