Voetbal

DSC 231527-11-2016 Avesteyn - Keldonk. Avesteyn trad vandaag aan tegen Keldonk waar al jarenlang niet tegen gespeeld had. Avesteyn dat nagenoeg volledig op sterkte was begon voortvarend aan de wedstrijd en greep de tegenstander    direct “bij de strot”.

Voordat iedereen in de gaten had wat er gebeurde lag de bal op de stip. Avesteyn kreeg een penalty nadat Rens van Vugt ongelukkig werd gevloerd in het 16 meter gebied. Martijn Swartjes pakte zijn verantwoordelijkheid en scoorde de 1-0. Dit was een opmaat voor meer en de supporters zullen gemiddeld gewacht hebben op de 2-0, dat was het krachtsverschil op dat moment.
Zoals zo vaak loopt het op zo’n moment anders dan verwacht. Keldonk scoorde de 1-1 na een onachtzaamheid in de Dintherse ploeg. Avesteyn hernam het initiatief en scoorde de 2-1 door Joost va Vugt na een messcherpe counter. Dit was de stand waar de tweede helft mee begonnen werd. Avesteyn was sterker maar kon dat in eerste instantie niet in de score uitdrukken. Uiteindelijk werd de druk op het Keldonkse doel te groot en scoorde Stan de Laat de belangrijke 3-1. Op dat moment “brak” Keldonk en het was aan Avesteyn hoe hoog de score uiteindelijk uit zou vallen.
Bijna historisch was de drive van Avesteyn om dit ook vorm te geven. Door doelpunten van Rens van Vugt en Robin Verheijden werd de einduitslag op 5-2 bepaald. Avesteyn speelde een behoorlijke wedstrijd en een terechte eindstand die gezien de kansenverhouding nog groter uit had kunnen vallen. De komende wedstrijden kan Avesteyn zich definitief aan in de kop van de competitie spelen wat gezien de wedstrijd van vandaag tot de mogelijkheden behoort. Avesteyn doet mee in de vierde klasse I.

Bewaren

Bewaren

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app