HeeswijkMargriet uit Oss kwam vandaag op bezoek in Heeswijk, dat voor het 2e weekend op rij een thuiswedstrijd mocht spelen. Na 90 minuten strijd, passie, emotie en af en toe goed voetbal floot scheidsrechter Reddy af bij een 2-0 eindstand voor de gastheren.

Wouter van Dijke en Jules Heerkens waren in de 2e helft de doelpuntenmakers, beide keren nadat Camiel van Doorn en vrije trap voor het doel had geslingerd.

Margriet was in balbezit sterker en nam dan ook direct in het duel de overhand. Met name de sterk spelende Luuk Haas en de pas 17-jarige Teun van Grunsven bepaalden het spelbeeld voor de gasten uit Oss. Na vijf minuten had de wedstrijd er echter ook al heel anders uit kunnen zien toen Van Dijke goed de diepte in werd gestuurd en onderweg naar de 1-0 werd neergelegd binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Reddy beoordeelde dit echter niet als overtreding en gaf de Heeswijk-captain even later een gele kaart toen hij zijn beklag hierover deed.

Doordat Heeswijk teruggedrongen werd en in de omschakeling gevaarlijk kon worden ontstond een open wedstrijd. Aan beide zijdes van het veld ontstonden kansen, waarbij Niek van Zutphen zich kon onderscheiden door met zijn voet redding te brengen. De overige pogingen van Margriet gingen over of naast het doel van de solide Heeswijk-doelman. Aan de andere kant van het veld waren Stef Adank en Van Dijke ongelukkig bij pogingen die net langs de verkeerde kant van de paal gingen. Door enkele pittige regenbuien werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar, waardoor strijd meer en meer de overhand kreeg boven goed en verzorgd voetbal.

Het 2e bedrijf was een klein kwartier oud toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Van Doorn draaide een vrije trap scherp voor het doel van Dennis van Ballegooy en met een fraai hoogstandje wist Van Dijke achter zijn standbeen door de 1-0 binnen te tikken. Daarna ontaarde het duel steeds meer in een gevecht.

Margriet probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar kansen bleven uit door het sterke verdedigende blok met Pieter Verbruggen, Arjen Haast, Joep van Grinsven en Wesley Dekkers. Van Zutphen kwam slechts één keer echt in de problemen, maar in tweede instantie wist hij het afstandsschot toch veilig in zijn grote handschoenen te controleren.

De leidsman had in die fase ook zijn handen vol aan alles wat er op het veld gebeurde en dat had niet altijd met mooi voetbal te maken. Drie minuten voor tijd werd de partij definitief beslist toen Van Doorn opnieuw een vrije trap voor het doel bracht en Heerkens als een echte spits het meest attent was om de bal achter Van Ballegooy te plaatsen.

Hele belangrijke punten voor het team van Marc vd Ven dat daardoor de aansluiting houdt met de brede subtop. Volgende week mogen de blauw-witten op bezoek in Den Bosch bij het sterk spelende BVV. Met dezelfde passie en strijd die vandaag op de mat gelegd werd, moet ook daar een goed resultaat mogelijk zijn.