Magriet HeeswijkOp de eerste zondag waarop de lente voelbaar was ging voor het team van trainer Marc vd Ven ook figuurlijk de zon weer schijnen. Na een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen, schakelden de blauw-witten na rust een tandje bij en behaalde zo een broodnodige overwinning.
Grote man voor Heeswijk werd Max Sluiter die de gasten met twee fantastische doelpunten op voorsprong schoot. Vlak voor tijd maakte Rob Ooms nog de 1-2, maar de zege kwam hiermee niet meer in gevaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Spijkers liet Margriet de bal aan Heeswijk en zakte ver terug op eigen helft. Door middel van snelle uitbraken probeerden ze vervolgens gevaarlijk te worden. Hierbij waren met name de rappe buitenspelers Morris Landman en Rick van Rodijnen dreigend, maar mede omdat doelman Niek van Zutphen de ruimte voor hem goed bestreek bleven grote kansen uit. Aan de andere kant was er slechts één gevaarlijk moment toen Sluiter goed verlengde op Stef Adank die vervolgens over de achterlijn richting doel kon lopen, maar zijn teruggelegde bal kon nog op het laatste moment verdedigd worden.

Na de pauze lieten de bezoekers zien dat ze nog voldoende energie in de tank hadden, want door een versnelling hoger te schakelen werden meer tweede ballen op het middenveld gewonnen en werden ze ook direct gevaarlijk. Een mooie aanval over meerdere schijven werd via Sluiter, Adank en Danny Aarts prima neergelegd voor de goed ingevallen Bryan van Deursen, maar zijn pegel ging rakelings over het doel van Dennis van Ballegooij. Tien minuten later werd het alsnog 0-1, toen Camiel van Doorn de bal op het middenveld onderschepte en Sluiter diep stuurde. De jonge spits hield goed zijn lichaam tussen de bal en zijn tegenstander en schoot vervolgens met links snoeihard in de kruising. Daarna bleef Heeswijk sterker en het centrale duo Joep van Grinsven en captain Sten vd Berg hielden Margriet-spits Joey Schuurmans eenvoudig in bedwang. Een kwartier voor tijd viel de beslissing toen Dylan Davies Sluiter aan het werk zette, nadat hij de bal oppikte rond de middenlijn. Sluiter leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar op het laatste moment wist hij het speeltuig met een slim tikje met zijn grote teen langs de uitstormende Margriet-doelman te tikken. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend toen Van Zutphen zich liet verrassen door een listig stuitje in het afstandsschot van Rob Ooms, zodat het 1-2 werd. Vanaf de aftrap had Heeswijk de marge weer direct op twee kunnen brengen, maar eerst Adank en daarna Sluiter wisten in kansrijke positie niet te scoren. Toen een scherpe voorzet van Van Rodijnen door Schuurmans gemist werd en voor het Heeswijk-doel langs ging, konden de drie punten in de tas mee naar huis.

Door deze belangrijke zege blijft Heeswijk aansluiting houden met de middenmoot en kan het met vertrouwen uitkijken naar het bezoek van EVVC volgende week. Deze derby levert altijd mooie wedstrijden op, dus dat zal deze editie niet anders zijn. Nadat de paaseieren gevonden zijn, is iedereen dan ook van harte welkom om dit spektakel te komen aanschouwen!

Doelpuntmaker voor Heeswijk: -  Max Sluiter (2)

Tekt: Camiel van Doorn