Heeswijk BVVHeeswijk speelde een uitstekende eerste 80 minuten tegen het bezoekende BVV en leidde soeverein met 2-0 door doelpunten van Bryan van Deursen en Wouter van Dijke. Het enige dat trainer Marc vd Ven zijn team kon verwijten was dat het de score niet verder opvoerde.
Dit kwam de blauw-witten nog bijna duur te staan toen een miscommunicatie in de Heeswijk-defensie en een doelpunt vanuit buitenspelpositie de Bosschenaren op 2-2 bracht. In de allerlaatste seconde kopte Arjen Haast vanuit een corner echter de dikverdiende 3-2 binnen, waardoor de zege alsnog op sportpark De Balledonk bleef.
Het was warm in Heeswijk, maar dankzij een licht windje en een natgesproeid veld kon er prima gevoetbald worden. De thuisploeg liet direct zien dat zij vol voor de overwinning wilde strijden en misschien had BVV de wedstrijd van donderdagavond tegen Margriet ook nog in de benen. Tot aan de zestienmeter voor Fahd Bouchti combineerde de gastheren bij vlagen uitstekend, maar in het eerste half uur ontbrak het aan een zuivere laatste pass. Na 31 minuten resulteerde het veldoverwicht eindelijk in een doelpunt. Stef Adank stuurde Danny Aarts weg op rechts en zijn perfecte voorzet werd bij de 2e paal door Van Deursen binnengekopt. Niet lang daarna stuurde Dirk Verdonk de watervlugge Aarts alleen op Bouchti af maar de middenvelder had pech dat zijn schot via de lat overging. Adank schoot van 19 meter ook nog een keer gevaarlijk op doel, maar de BVV-doelman pareerde deze inzet met een prachtige duik naar de bovenhoek. Patrick Lunenburg had in het eerste bedrijf alleen een schot van Guillermo le Couvreur voorlangs zijn doel zien gaan, maar verder hoefde de routinier zich niet bovenmatig in te spannen.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld en ondanks 3 wissels konden de Bosschenaren geen vuist maken. Na een kleine 10 minuten werd het 2-0 toen Van Dijke goed anticipeerde op een te korte terugspeelbal en via de kluts zijn goaltje meepikte. Daarna leek BVV rijp voor de sloop en kreeg het thuisteam kansen om de partij definitief te beslissen. Met name Van Dijke en Aarts waren of ongelukkig dat de bal net langs de verkeerde kant van de paal ging of dat de Bossche goalie knap wist te redden. Om toch nog een resultaat te behalen stuurde trainer Hans Lathouwers zijn centrale verdediger Stephan Netten mee naar voren en 8 minuten voor tijd had dit effect. Bij een diepe bal coachte Camiel van Doorn dat Lunenburg de bal moest opvangen maar door een vreemde stuit kon de Heeswijk-keeper er onvoldoende bij en bokste hij de bal maar half weg. Netten kon vervolgens met de punt van zijn schoen de aansluitingstreffer binnentikken. Zes minuten later kwam BVV zelfs op 2-2 toen Aarts even buiten de lijnen was en een combinatie door het midden vanuit buitenspelpositie binnengeschoten werd. De mannen van Gebr. Dijkhoff moesten deze teleurstelling verbijten en gingen vol op jacht naar de overwinning. Dit leidde in de slotminuut van de blessuretijd tot 2 corners op rij voor de gastheren en bij de 2e was het verdediger Haast die de bal in het uiterste hoekje wist te koppen om zo de zege alsnog in Heeswijk te houden.

Door deze overwinning blijven de Heeswijkers boven de streep en kruipt de middenmoot weer dichter naar elkaar. Komende 2 wedstrijden zijn uit bij kampioen Rhode en nummer 2 Prinses Irene, dus hopelijk kan Heeswijk deze goede partij een mooi vervolg geven bij deze topploegen in de 2e klasse H.