Voetbal

vv HeeswijkHeeswijk wist na de wedstrijd van vorige week zondag dat degradatiegevaar was afgewend en kon daarom vrijuit spelen in de laatste competitieronde uit bij TGG. Behalve de sportieve plicht was dit ook een uitgelezen moment om trainer Marc vd Ven en enkele spelers die afscheid nemen een mooie laatste wedstrijd te gunnen.
De blauw-witten begonnen nog aardig en kregen ook kansen op 0-1, maar toen de thuisploeg in de laatste 5 minuten voor rust wist uit te lopen naar 3-0 was de wedstrijd gespeeld en daalde het niveau naar een zeer bedenkelijk niveau.
De Bosschenaren konden met een overwinning rechtstreekse degradatie nog ontlopen en begonnen daarom vol druk vooruit aan de partij.
vvHeeswijk1Langs de kant werd een enorme rookbom afgestoken om extra sfeer te creëren en de eerste kansjes waren dan ook voor de gastheren.
Patrick Lunenburg hoefde zich echter nog niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden. Helaas moest aanvoerder Tom Sleddens zich al vroeg laten vervangen, nadat hij opnieuw last van de hamstring kreeg die hem het hele seizoen al parten speelt. Na het openingskwartier waren de beste kansen voor de Heeswijkers. Danny Aarts schoot met links op de paal nadat hij diepgestuurd werd door Camiel van Doorn en Wouter van Dijke kopte twee keer net naast uit een corner. Na een half uur viel de treffer aan de andere kant, toen Arjen Haast zich rond de middenlijn vast liep en TGG razendsnel omschakelde. Op de eerste 2 schoten had Lunenburg nog een katachtige reflex in huis, maar in 3e instantie viel de 1-0 alsnog. Heeswijk had de gelijkmaker daarna nog kunnen maken, maar het ontbrak aan de echte scherpte om op het moeilijk bespeelbare veld de beslissende laatste pass af te leveren. Vlak voor rust viel de 2-0 toen aanvoerder Bas van Zeelst middels een fraaie combinatie door het hart van de defensie slalomde en de bal binnenschoof nadat hij Lunenburg omspeelde. In blessuretijd maakte de TGG-aanvoerder ook nog 3-0 door een schot vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn hak te verlengen, waardoor de Heeswijk-goalie de bal via zijn vingertoppen het net in zag gaan.

Na de pauze geloofde de thuisploeg het wel en Heeswijk had in doelman Coen Burg een groot obstakel om een aansluitingstreffer te maken. Het heilige vuur om een resultaat te behalen ontbrak en daardoor zakte het niveau van de wedstrijd naar een steeds bedenkelijker niveau. Mede vanwege het naderende onweer floot scheidsrechter De Graaf na exact 90 minuten spelen af en kwam een veel bewogen seizoen voor Heeswijk ten einde.

De spelers hadden voor zichzelf en zeker voor trainer Marc vd Ven, die na 5 prachtige en succesvolle seizoenen afscheid neemt, een betere laatste wedstrijd op de mat moeten leggen, want deze partij was niet des Heeswijks. De volgende jaargang staat Stef Sijbers aan het roer en hopelijk zijn alle supporters dan ook weer langs de lijn te vinden om de blauw-witten naar mooie resultaten in de 2e klasse te begeleiden!

Tekst:   Camiel van Doorn

Foto's: Hans Heesakkers