Avesteyn.logo 75 jNadat vorige week met 1-2 werd gewonnen uit bij Boxtel, was het nu tijd om voor eigen publiek te spelen. DVG uit Liempde was de tegenstander van vandaag, een speciale wedstrijd voor Avesteyn trainer Hugo van de Sande, die al 37 jaar lid is van DVG en vele jaren in het eerste elftal speelde.

De wedstrijd begon rommelig, waarbij het spel op en neer ging. In een fase zonder kansen waren het de bezoekers die de leiding namen. Een hard afstandschot liet de Avesteyn doelman kansloos, de bal raakte beide palen voordat het over de lijn ging.
Avesteyn kwam na deze achterstand sterker in de wedstrijd en nam meer initiatief, dit resulteerde in een snelle gelijkmaker. Joost Gooijaarts snelde aan de rechterkant voorbij zijn tegenstander en trok de bal voor, deze belannde voor de voeten van Rens Van Vugt, die niet twijfelde en de 1-1 maakte.
Avesteyn ging duidelijk op zoek naar de voorsprong. Een aantal keren dacht Avesteyn op de keeper af te kunnen gaan, maar werd tot drie keer toe dubieus teruggevlagd door de grensrechter aan Liempdse kant. De vierde keer vond de scheidsrechter het wel welletjes en liet Joost van Vugt, na een slimme steekbal van Stan de Laat, op de keeper af gaan. Joost van Vugt twijfelde niet een schoof de bal langs de keeper en zorgde daarmee voor 2-1.
Avesteyn gaf weinig weg achterin en dacht met een voorsprong te kunnen gaan rusten. Echter viel voor rust nog de gelijkmaker. Een voorzet van de linkerkant werd geblokt, waarbij de scheidsrechter meende dat dit met de arm gebeurde. De bal ging op de stip en werd koelbloedig binnen geschoten. 2-2 de ruststand.
Avesteyn begon sterk in de tweede helft en creeërde veel kansen. De grootste kwam op naam van Stan de Laat die een harde kopbal gered zag worden. Het veldoverwicht resulteerde halverwege de tweede helft in de 3-2. Een lange voorzet van Rens van Vugt werd bij de tweede paal binnengewerkt door Rick Vissers.
Wat volgde was een eindfase waarbij DVG vocht voor een punt, en Avesteyn dat af en toe gevaarlijk werd in de tegenstoot. Een aantal goede voorzetten van DVG werden uitstekend uit de lucht geplukt door keeper Glenn Buermans. Echte kansen werden echter niet meer gecreeërd. Na 7 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en dit betekende de tweede overwinning van Avesteyn.
Volgende week wacht een moeilijke uitwedstrijd tegen SCMH, alle support is welkom!