Coen van Beljouw in actieNa de ietwat ongelukkige nederlaag vorige week thuis tegen Helvoirt, was het geluk deze week wel aan de zijde van de blauw-witten. In Tegelen werd rode lantaarndrager Sportclub Irene met 1-2 aan de kant gezet en dat ging niet zonder slag of stoot.
Coen van Zutven kapt zijn tegenstander uitOm klokslag 14.30 floot scheidsrechter Ploegstra voor alweer de 7e ronde in de 2e klasse H. “Onderschatting” was een woord dat meerdere malen viel de afgelopen week in Heeswijk. Trainer Stef Sijbers waarschuwde zijn mannen dat de stand in de beginfase van de competitie erg verraderlijk kan zijn, wat vandaag ook bleek. Sportclub Irene liet zien dat het wel degelijk beschikt over een aardige ploeg en pakte vanaf minuut 1 het initiatief.

Heeswijk had het lastig met de goed combinerende ploeg uit Tegelen. Na een aantal hagelende momenten voor Heeswijk-goalie van Zutphen viel in de 27e minuut dan ook de terechte 1-0. Een strakke vrije trap van de zijkant belande bij de tweede paal op het hoofd van verdediger Janssen, die feilloos raak knikte. Kort na de 1-0 dacht Sportclub Irene op 2-0 te komen, maar het doelpunt van Bahari werd afgevlagd en in de tegenstoot kwam Heeswijk tegen de verhouding in zelfs op 1-1. Coen van Beljouw gaf de bal bij de tweede paal, waar Max Sluiter rustig bleef en de bal knap aannam en met rest droog binnenschoot. Tot de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht en gingen met 1-1 richting de thee.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Irene viel aan en Heeswijk hield voornamelijk tegen. In de 55e minuut kroop Heeswijk door het oog van de naald nadat een schot, via de rug van de ingevallen Dirk Verdonk, op de lat belande. De teruggeslagen bal werd vervolgens van de lijn gehaald, waar keeper van Zutphen een heldenrol op zich nam door de bal knap te pareren. Heeswijk kreeg in het vervolg meer controle en beet met momenten iets meer van zich af. De wedstrijd leek vervolgens op een 1-1 af te stevenen, maar daar dacht de ingevallen A-junior Ries van Alebeek anders over. Een goede voorzet bij de tweede paal van Dirk Verdonk, viel prompt voor de voeten van de talentvolle middenvelder. Geen tijd om na te denken, plaatste hij de bal met een droge schuiver onder keeper Kessels door Heeswijk naar 1-2.

In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Sportclub Irene nog 2x rood, in toch een sportieve wedstrijd. Eerst kwam Mickey Gubbels te laat in een duel met Stef Adank, waarna hij direct kon gaan douchen. Verdediger Janssen liet zich kort daarna ook gaan en trapte na in een duel met spits Wouter van Dijke.
Na 94 minuten voetbal floot de goed leidende Ploegstra voor het einde en kon Heeswijk opgelucht adem halen. ‘Een slechte wedstrijd van onze zijde, maar ook die moet je zien te winnen om mee te blijven doen bovenin’, aldus trainer Stef Sijbers.

Volgende week heeft Heeswijk een vrij weekend door het inhaalprogramma en daarna wacht, het in de ranglijst stijgende Vianen Vooruit. We hopen iedereen weer te zien 18 november op Sportpark de Balledonk

Foto’s Door: Hans Heesakkers