Arjen Haast dribbelt opNa de thuisnederlaag afgelopen week tegen Vianen Vooruit, wachtte vandaag de uitwedstrijd in Vught tegen Real Lunet voor de blauw-witten. Real Lunet werd voorafgaand aan de competitie getipt als titelfavoriet , met veel individuele klasse in de gelederen.
Tot dusver heeft de ploeg van trainer Glenn Simon dit nog niet waar kunnen maken en daarom kans voor Heeswijk om zich vandaag te revancheren.
Dirk Verdonk kopt corner wegOp deze koude herfstdag op Sportpark Bergenshuizen, floot scheidsrechter Rachid Hajo voor alweer de 9e wedstrijd in de tweede klasse H. Real Lunet liet de bal aan Heeswijk en probeerde in het begin van de wedstrijd via scherpe counters gevaarlijk te worden. Met name de balvaste, maar ook snelle Jaouad Chraou, was een plaag voor de Heeswijkse verdediging.

Toch was het Heeswijk dat na een goede aanval via Van der Burgt, Aarts en uiteindelijk Sluiter, op 0-1 leek te komen. Een op het oog zuiver doelpunt werd afgevlagd door grensrechter Bouras, waar scheidsrechter Hajo de situatie zelf niet goed in kon schatten en het doelpunt afkeurde. In het vervolg werd Real Lunet sterker en maakte 1-0 door een counter vanuit een corner van Heeswijk. Chraou week uit naar de zijkant en gaf de bal voor op Uluman, die Gino Dix een niet te missen kans gaf.

In de tweede helft beduidend meer vuurwerk.
Bal wordt doorgekopt Sleddens kijkt toe
Al vroeg in de tweede helft viel een wat ongelukkig afgeslagen bal voor de voeten van Dix, die op zijn beurt Chraou diep stuurde. De sterk spelende spits benutte dit buitenkansje en schoof de bal langs keeper Van Zupthen. De 2-0 bleek een signaal voor Heeswijk, want de mannen van trainer Sijbers begonnen de duels te winnen, tweede ballen op te pakken en ook duidelijk nog geloof te hebben in een goed resultaat. Real Lunet werd teruggedrukt op eigen helft en 20 minuten voor tijd kwam Heeswijk dan ook verdiend op 2-1. Aarts kreeg na een goede aanval over een aantal schijven de bal op de 16-meter lijn. Hij stak de bal op de meegelopen Van Beljouw , die met een slinks wippertje doelman Jesse de Vries kansloos liet.

Heeswijk drukte door en kort na de 2-1 viel ook de terechte 2-2. Een prachtige crossbal van Camiel van Doorn, die door Heeswijkse personele problemen weer opgetrommeld werd, viel op het hoofd van gelegenheidsspits Van de Akker. De terug gekopte bal werd vervolgens prachtig binnen gevolleerd door Aarts. Heeswijk rook bloed, maar met nog een kleine 10 minuten op de klok beseften beide ploegen dat onnodige risico’s zomaar een nederlaag op kon leveren.
Na 93 minuten floot de goed leidende Hajo voor het laatst en konden beide partijen tevreden zijn met een punt. Volgende week speelt Heeswijk thuis tegen Venhorst, dat na een stroeve start de weg omhoog weer heeft gevonden. We hopen iedereen weer te verwelkomen op Sportpark de Balledonk.