Voetbal

Coen van ZutvenHeeswijk zit in een mindere fase en kreeg vandaag voor de 2e week op rij een thuisnederlaag te verwerken. Waar Heeswijk het aanvalsspel niet kon omzetten in doelrijpe kansen, maakte het bezoekende Volharding er vier.
Heeswijk startte nog aardig, met beter spel aan de bal en meer scherpte in de duels dan in de openingsfase tegen DAW een week eerder.

De eerste lange bal van de bezoekers uit Vierlingsbeek resulteerde echter na 15 minuten in een tegendoelpunt.
Spits Tim Brouwer anticipeerde beter op de bal die tussen Gerke van den Akker en Niek van Zutphen viel en prikte de 0-1 binnen. Heeswijk probeerde de rug te rechten. Coen van Beljouw wist enkele malen zijn man te passeren en een goede voorzet af te leveren, maar bij de blauwwitten ontbrak de bezetting voor het doel. Volharding was daarentegen effectief en verdubbelde door een combinatie tussen Brouwer en Jasper Lenkens nog voor rust de marge. Een van richting veranderd schot van aanvoerder Sleddens ging rakelings naast en zo gingen de ploegen bij een voor Heeswijk teleurstellende 0-2 ruststand naar binnen.

In de tweede helft was de eerste kans voor Heeswijk-verdediger Joep van Grinsven, die goed mee opkwam en een voorzet van Van Beljouw voorlangs kopte. Een van richting veranderd schot van Volharding viel daarna binnen en met 0-3 was de wedstrijd definitief gespeeld. Heeswijk kon geen vuist meer maken om terug in de wedstrijd te komen.
Ook de aanvallende wissels van trainer Sijbers brachten daar geen verandering in. Brouwer tekende na matig uitverdedigen nog voor de 0-4 en de gedecideerd leidende arbiter Van der Ven floot na 90 minuten af.

Voor Heeswijk komt de carnaval op een goed moment, zodat er een week extra is om de koppen bij elkaar te steken en deze mindere fase om te draaien naar de vorm van kort na de winterstop. Op zondag 10 maart is de thuiswedstrijd tegen Sportclub Irene, waarin Heeswijk hopelijk het trouwe publiek na 2 mindere wedstrijden kan belonen op een welkome overwinning.