AvesteynVandaag stond voor Avesteyn de lastige uitwedstrijd op het programma uit in Lith tegen NLC. Op een lastig bespeel-baar veld was het Avesteyn die het spel moest maken en NLC terugdrong op eigen helft. Avesteyn opende de score in de 15e minuut. Met een snelle vrije trap stuurde Martijn Swartjes Joost van Vugt diep die de bal prima voorgaf op zijn broer Rens.

Deze bleef rustig en rondde beheerst af.

10 minuten later konden de Dintherse handen wederom de lucht in. Een goede voorzet van Dries Heerkens werd door Joost van Vugt hoog binnen gekopt. Avesteyn dicteerde de rest van de eerste helft maar werd niet echt gevaarlijk meer. NLC hanteerde ook de tweede helft de lange bal. Na 5 minuten viel er een over de Avesteyn defensie en de linksbuiten kon vrij gemakkelijk in de lange hoek raakschieten.

Avesteyn moest zich even herpakken en maakte in de 65e minuut de 1-3. Een goede persoonlijke actie van Rick Vissers werd prima in de lange hoek binnengeschoten. NLC bleek rijp voor de slacht maar bleef erin geloven met lange ballen en vrije trappen. In de 75e minuut was er wederom de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd door een mee gekomen verdediger binnengewerkt. Hierbij ging de Avesteyn defensie wederom niet vrijuit. De 3-3 hing niet echt in de lucht maar toch was het af en toe behelpen.

Avesteyn besliste de wedstrijd door een goede voorzet van de goed ingevallen A-speler Joeri Dielissen die Dries Heerkens bediende. Hij wist wel raad met deze bal en maakte de verlossende 2-4. Hierna had Avesteyn kansen op meer en was het vooral heel blijven. Er werd niet meer gescoord en Avesteyn pakte verdiend de 3 punten.

Donderdagavond gaat Avesteyn naar Herpen om de afgelaste wedstrijd van 3 februari in te halen. Hier zal Avesteyn weer vol aan de bak moeten.