Venhorst vv Heeswijk 22Door de vele afgelastingen in de tweede klasse H, was het weer eens een druk Paasweekend voor de blauw-witten. Dit keer was het een dubbele confrontatie met Venhorst. Waar Venhorst er op zaterdag nog met de punten vandoor ging, pakte Heeswijk de volle buit op tweede Paasdag.
Heeswijk-Venhorst (20 april: 1-2)

foto's: Nico van Doorn

Venhorst vv Heeswijk 21 Afgelopen zaterdag speelde Heeswijk thuis tegen Venhorst. Onder de warme zon, die nog volop scheen, begon de wedstrijd voor het restant van de eerder afgelaste wedstrijd na 13 minuten. Het mooie randje aan de wedstrijd was de 250e wedstrijd voor Dylan Davies.
Ondanks de hitte probeerden beide ploegen te voetballen, maar het was van twee kanten vaak slordig en de laatste pass was telkens voor de stabiel spelende verdedigingen. In de eerste helft een paar speldenprikjes van beide kanten, maar weinig vuurwerk.

In de tweede helft kwam Heeswijk opzetten en maakte de terechte via 11 meter. Door een handsbal mocht Jules Heerkens afdrukken en schoot feilloos raak.
In een tijdsbestek van 10 minuten gaf Heeswijk de wedstrijd echter uit handen. Bij de 1e goal was er geen goede druk op de bal, waardoor van Sleeuwen de bal langs Niek van Zutphen kon schuiven. Bij de tweede goal, 5 minuten later, werd er na een tackle hands gemaakt door Gerke vd Akker en was het wederom van Sleeuwen die de eindstand bepaalde, 1-2.
Venhorst-Heeswijk (22 april: 0-1) op tweede Paasdag in Venhorst.
Het hele Paasweekend was warm en dat was vandaag niet anders. Op een harde en zware grasmat, was het voor de mannen van Stef Sijbers zaak om revanche te nemen.
Zoals verwacht, veel duels en was voetballen lastig. Toch probeerden beide ploegen om te voetballen, waardoor het wel een interessante wedstrijd werd. Venhorst was via Van Sleeuwen na een kwartier spelen gevaarlijk, maar hij schoot naast. Heeswijk kreeg via Stef Adank een goede kans, maar vond de keeper op zijn weg. De logische ruststand was dan ook 0-0.
In de tweede helft golfde het spel op en neer. Er kwamen kansen voor beide doelen en ondanks de hitte werd er hard gewerkt en was het zeker geen “zomeravond wedstrijdje”.
Het leek erop dat de punten gedeeld gingen worden, maar daar dacht Gerke vd Akker anders over. Een strakke corner van Adank werd bij de 1e paal binnengekopt door vd Akker, waardoor Heeswijk er dit keer met de punten vandoor ging.
Volgende week wacht het sterke Erp, die nog volop in de race zijn voor het kampioenschap. Heeswijk kan zich revancheren van de thuisnederlaag een week geleden tegen hetzelfde Erp. Een mooi affiche wederom in het slot van deze spannende competitie.