AvesteynAvesteyn mocht vandaag op bezoek in Boskant en wist dat het moest winnen om de druk weer bij Nijnsel te leggen. En dat is dan ook gelukt. Door een 0-2 overwinning mag Avesteyn hoop blijven houden en heeft het vertrouwen weer terug voor de topper aanstaande zondag tegen Nijnsel.
In een enigszins rommelige eerste helft was het Avesteyn die de bovenliggende ploeg was, maar Boskant wist ervoor te zorgen dat het niet lekker liep bij de Dintherse formatie. Toch kreeg Avesteyn een aantal hele goede kansen die niet werden omgezet in een doelpunt. Een probleem waar Avesteyn al een tijdje tegenaan hikt. Voetballend heer en meester maar de kansen worden niet verzilverd. Hierdoor stond de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord.

In de tweede helft moest Avesteyn enkele omzettingen doorvoeren nadat Rick Vissers niet door kon. Dries Heerkens was zijn vervanger. Het spelbeeld bleef een beetje hetzelfde de tweede helft, Avesteyn creëert veel kansen (waaronder enkele hele grote kansen) maar weet de bal maar niet tegen de touwen te werken. Totdat er uit een scrimmage de bal in het doel van Boskant werd geschoten. Dit gebeurde via de hand van een Boskant speler, die zichzelf even wou laten gelden als keeper. Dit resulteerde dan ook in een rode kaart en een penalty voor Avesteyn. Dries Heerkens pakte zijn kans en schoot de penalty binnen. Hierdoor kreeg Avesteyn wat lucht en ging het wat vrijer voetballen.

Niet veel later was het weer een handsbal van een Boskant speler wat zorgde voor een tweede penalty voor Avesteyn. Dries Heerkens ging weer achter de bal staan en liet de keeper kansloos, 0-2. Met nog een kwartier op de klok was het voor Avesteyn zaak om de wedstrijd rustig uit te voetballen. Het balletje ging rustig rond en hierdoor bleef het 0-2.

Een prima overwinning maar het rendement zal omhoog moeten om de gedroomde drie punten op te halen in Nijnsel. Zondag 12 mei staat de topper Nijnsel-Avesteyn op het programma. Alle support is dan ook zeer welkom om ervoor te zorgen dat er weer gedroomd mag worden.