AvesteynOp 10 november stond de wedstrijd Avesteyn - Essche Boys op het programma. De vraag was of Avesteyn zich, op deze zonnige dag, kon herstellen na de nederlaag vorige week tegen Nulandia.

Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer naar de goal van Essche Boys.

Avesteyn was onzorgvuldig, maar het kreeg wel voldoende kansen om te scoren. Essche Boys gokte op corners, vrije trappen en uitbraken maar kon de geen vuist maken. Avesteyn opende halverweg de 1e helft de score door een rebound waar Dries Heerkens als de kippen bij was, 1-0 Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Avesteyn probeerde de voorsprong uit te breiden. Dit lukte Dries Heerkens maakte de 2-0 na een puike voorzet van Joost Gooijaarts. Deze laatstgenoemde zorgde voor de einduitslag 3-0 met een knal in de bovenhoek.

Volgende week moet Avesteyn inhalen in en tegen Orthen.