Heeswijk OlympOp een redelijk veld ondanks de vele regen van deze week, werd er vandaag om 14:00 uur afgetrapt op sportpark Pelzer waar de wedstrijd tussen Olympia ’18 en vv Heeswijk op het programma stond. Heeswijk begon niet goed aan het duel en de thuisploeg kwam dan ook al snel op voorsprong.

Heeswijk Olymp1In de 8e minuut legde scheidsrechter Linke de bal op de stip na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen centrale verdediger Van Den Berg en spits Zwaan. Dit buitenkansje werd benut door Bjenze Graat. Niet veel later was het Douwe Zwaan die door kon lopen over links en de bal over de uitstormende goalie van Heeswijk plaatste. Na de 2-0 herpakte de Heewijkse ploeg zich en begon wat meer te voetballen. Zonder erg grote kansen te creëren zette het de thuisploeg wat meer onder druk. Hierdoor viel uiteindelijk ook de 2-1 waar Ries van Alebeek goed reageerde op een slippertje van keeper Görts, en de bal terugtrok waar Max Sluiter de bal binnen kon werken.

Na de rust begon Heeswijk weer sterk en maakte al snel de gelijkmaker. Een afgeslagen bal op het middenveld viel voor de voeten van Stef Adank die de bal door het midden stook en Max Sluiter een op een met de keeper van Olympia zette. Hij twijfelde niet en schoof de bal langs de uitkomende keeper, 2-2.

Op dit moment had de hele uitploeg het gevoel dat er meer te halen viel in Boxmeer. Echter bleek niets minder waar, doordat de ploeg op twee momenten te weinig druk op de bal kon houden stonden ze binnen een paar minuten tegen een 4-2 achterstand aan te kijken. Toen scheidsrechter Linke even later ook nog spits Heerkens met rood van het veld stuurde kreeg de ploeg het niet meer voor elkaar om het goed weg te zetten. Dit resulteerde in de uiteindelijke grote nederlaag van 6-2.

De ploeg kan zich vasthouden aan het uur waarin er goed gevoetbald werd en mag zich gaan voorbereiden op de inhaalwedstrijd tegen Venhorst volgende week.