AvesteynZondag 26 januari stond de uitwedstrijd tegen Wilhelmina op het programma. Voor de ploeg uit Dinther geen onbekende. Afgelopen zomer was Wilhelmina ook tegenstander in de nacompetitie, toen won Avesteyn met 1-0.

Nu was Wilhelmina de tegenstander in competitieverband. Een pittige uitwedstijd, want de ploeg uit Den Bosch heeft een aantal goede voetballers in het team en beschikt over snelle spelers, dus Avesteyn was gewaarschuwd.

Avesteyn kwam goed uit de startblokken en creëerde een aantal grote mogelijkheden. Helaas bleek meerdere keren de keeper van Wilhelmina een sta in de weg. De kansen konden helaas niet in doelpunten worden omgezet en hierdoor begon Avesteyn een beetje tegen zichzelf te spelen en bleef Wilhelmina in leven.
Kort voor rust een opmerkelijk moment: Rick Vissers speelde zich vrij maar werd tegengehouden door een verdediger van Wilhelmina. Er ontstond een opstootje waarbij de verdediger van Wilhelmina een duw gaf. Deze werd bestraft met geel, maar tot ieders verbazing zag ook Rick een kaart, een rode voor een slaande beweging, althans de uitleg van de scheidsrechter.
Dit betekende dat Avesteyn met 10 man de tweede helft moest beginnen, er werd een plan in de rust opgesteld en maximale inspanning geëist van de 10 op het veld. Wilhelmina kreeg meer ruimte maar kon geen gevaar stichten, tegen een zeer gedisciplineerd Avesteyn. Verdedigend stond het als een huis en in de uitbraak ontstonden kleine kansjes. Avesteyn wist zelfs op voorsprong te komen, een corner werd verlengd door Tjeu Adank maar belandde op de lat, Dries Heerkens was er als de kippen bij om de bal uiteindelijk toch over de doellijn te krijgen.

Met nog een half uur op de klok, probeerde Wilhelmina het tempo wat op te voeren maar kon geen echte grote kans creëren. De spaarzame voorzetten die Wilhelmina gaf waren voor onze keeper Glenn Buermans. De stunt om met 10 man te gaan winnen leek werkelijkheid te worden, het bleef tot de laatste minuut spannend. Het laatste woord was aan Teun van de Boom, in de 92e minuut werd Teun vrij gespeeld op 20 meter afstand van de goal.  Teun plaatste met links schitterend de bal in de linker bovenhoek: 0-2, einde wedstrijd.
Een hele mooie prestatie op basis van wilskracht. Volgende week de eerste thuiswedstrijd na de winterstop, Boxtel is de tegenstander.