vvHeeswijkVandaag de start van de competitie voor het vaandelteam van VV Heeswijk.                                  Op het programma stond de wedstrijd tegen SVSSS in Udenhout. Na een wisselende voorbereiding waarbij Theo van Lieshout een aantal van zijn spelers voorlopig moet gaan missen door blessures, moest hij vandaag puzzelen in de verdediging.

Hiervan was weinig te merken in het begin van de partij, ondanks dat SVSSS meer aan de bal was.      SVSSS was wel de eerste ploeg die gevaarlijk werd, waarbij sluitpost De Schouwer in de 7e minuut een prima redding verrichte op het schot van de nummer 10 van de tegenpartij. Niet veel later werd de thuisploeg weer gevaarlijk waarbij een gekraakt schot op de dwarslat boven de Heeswijkse goalie viel. SVSSS was dus de ploeg die druk op de verdediging zette, helaas kon de Heeswijkse 1 te weinig profiteren van de ruimte die ze daarmee achter hun verdediging lieten. Na een goed half uur spelen was het dan ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een korte corner werd voor de goal geslingerd, nog aangeraakt en viel vervolgens voor de voeten van de nummer 7 van SVSSS. Die reageerde adequaat, 1-0.  Hierna zette Heeswijk wat meer aan naar voren en dit resulteerde niet veel later in een kans die eigenlijk de gelijkmaker had moeten zijn. Een goede aanval vanaf de rechterkant waarbij Stef Adank met een steekbal de goed doorgelopen Glenn Cleerdin wegstuurde. Die zette vervolgens Max Sluiter vrij voor de goal. Zijn schot werd van dichtbij echter knap gepareerd door de Udenhoutse keeper. Dit zorgde ervoor dat de teams met een 1-0 stand de rust in gingen.

Na de rust kwam Heeswijk beter uit het kleedlokaal en was het de bovenliggende partij. De ruimtes werden wat groter waardoor de wedstrijd snel op en neer ging. Voor beide partijen resulteerde dit ook in wat mogelijkheden maar echte kansen bleven uit. Beide keepers stonden goed in de weg of de laatste pass was net niet helemaal goed. Tot de 75e minuut: ingevallen spits Van Dijke schoot knap raak na een afgemeten voorzet van de naar achter geschoven Max Sluiter. In deze periode zette Heeswijk wat aan naar voren maar kon geen echte vuist maken. Door de open wedstrijd bleef het tot het einde spannend. Het leek op een gelijkspel uit te draaien toen Sebastiaan De Schouwer 5 minuten voor tijd nog redding bracht nadat de doorgeschoven Udenhoutse nummer 4 na een afgeslagen bal werd aangespeeld en de bal in de korte hoek schoot. Helaas voor de Heeswijkse ploeg bleef het daar niet bij. De goed spelende Dewin Cleerdin gaf 1 minuut voor tijd een vrije trap weg aan de zijkant van het veld. Deze werd voor de goal gebracht en de luchtmacht van SVSSS wist hier gebruik van te maken. Na een kopduel bracht de keeper nog redding, echter de bal viel via de lat recht op het hoofd van de nummer 4 van de thuisploeg: 2-1. Nog geen minuut later bracht het oppurtunisme van de laatste minuut nog een grote kans voor Van Dijke, deze won zijn kopduel , maar kopte de bal enkele centimeters voorlangs.

Een erg zure nederlaag, maar een goede 2e helft waardoor er met goede moed kan worden uitgekeken naar de wedstrijd tegen Venhorst  volgende week.