Avesteyn 3111Avesteyn mocht vandaag aantreden tegen de nummer 1 van de competitie, Acht.  Daar beide tot nu nog in het bezit van de volle 15 punten zijn, stond er dus een mooi duel op het programma. Dit beloofde het uiteindelijk ook te worden.

Avesteyn speelde geen goede wedstrijd en kwam er in de eerste helft dan ook helemaal niet aan te pas. Acht daarentegen begon sterker aan de wedstrijd en testte vroeg in de wedstrijd de Avesteynse keeper.

In de 11de minuut kwam Acht nogmaals via de zijkanten richting het Avesteynse doel en een mooie voorzet werd goed binnengekopt. Daarna kwam Avesteyn iets meer in het spel,  maar wist geen kansen te creëren. Ook Acht kwam minder voor de goal, maar wist toch op 0-2 te komen door een communicatiefout achterin bij Avesteyn, waarna de bal makkelijk ingetikt kon worden. Hiermee was de ruststand bepaald.

De tweede helft bleef redelijk gelijk aan de eerste. Avesteyn zette het team iets om, maar creëerde tot de 79ste minuut nog steeds geen kansen. Wat daarna volgende was een Avesteyns-kwartiertje. Lars van Lee werd gebracht voor meer kopkracht in het veld, maar het was Stan de Laat die een voorzet van Dries Heerkens binnen wist te koppen bij de eerste paal. Door deze ommekeer kreeg Avesteyn vertrouwen, en Acht zakte steeds verder in. Dit leidde tot een klutsbal die bij Dries Heerkens voor de voeten viel. Hij twijfelde geen moment en nam de bal op de slof en schoot via de keeper de bal in het doel van Acht. Een 2-2 stand leek een feit en Avesteyn hoefde hier helemaal niet ontevreden over te zijn. Maar hier dacht de selectie van Avesteyn en vooral matchwinnaar Dries Heerkens anders over. Een voorzet van Rens van Vugt kwam bij de eerste paal terecht op het hoofd van de beslissende voorhoede speler. Tweede week op rij is Dries de matchwinnaar en laat veel supporters toch nog juichen.

Avesteyn blijft foutloos en staat nu alleen bovenaan met 18 punten.