Voetbal

Gerold RijbroekTijdens de vrijwilligersavond van 11 maart jongstleden is de Kei van Avesteyn bekend gemaakt; het is Gerold van Rijbroek. 
Onderstaand de speech welke onze voorzitter Wilson Bosch voorlas tijdens de bekendmaking:

"En dan de kei van Avesteyn…..
Dit jaar gekozen door Theo de Laat, Gerard de Laat en Thierry Dielissen namens het bestuur.
Iemand die zich geruime tijd heeft ingezet voor Avesteyn en het verdient om naast al zijn of haar collega vrijwilligers een extra waardering te krijgen.
Deze kei is vanaf zijn jeugd al hij betrokken bij Avesteyn, als jeugdleider, hij heeft bij het 2e gevlagd en was tot voor kort nog actief bij een seniorenelftal. Misschien niet meer zo zeer als voetballer, doch wel als leider en vlagger. Een leuke anekdote is dat hij ooit eens bij een uit wedstrijd tegen Nulandia, tot 2x toe vergat te vlaggen, waardoor het kampioenschap door onze neus werd geboord….

Zo’n 14 jaar geleden werd zijn vrijwilligerswerk een serieuze taak bij onze club. Avesteyn zag het wel zitten om gebruik te mogen maken van zijn kennis en vakmanschap. Het is immers zijn dagelijks werk en als zodanig gaat hij daar ook nog steeds mee om.

Vele commissies en andere vrijwilligers mogen en/of moeten wel eens een beroep op hem doen. En in alle vertrouwen worden de zaken dan netjes geregeld. Zo ook bij de commissie 75 jaar Avesteyn, waarbij onze portemonnee van wezenlijk belang was. Immers ieders bestaansrecht en ook dat van Avesteyn is gerelateerd aan inkomen en uitgaven. De ene vrijwilliger moet ze uit geven en de andere zorgt voor inkomsten, echter hij, onze kei, moet ervoor zorg dragen dat er een juiste balans blijft. Bij onze jaarlijkse algemene ledenvergadering zet hij uiteen hoe het financieel is verlopen. Hij verzorgt een correcte en nette boekhouding met een paar duidelijke statements:
- kom niet aan zijn reserves en
- zorg dat je begroting vooraf kenbaar is gemaakt.

Hij is samen met zijn gezin, al weer enige tijd gesetteld in Uden, maar weet met enige regelmaat en zonder tegenzin steeds weer de weg naar Dinther te vinden.

De man die onze portemonnee beheert, onze penningmeester van Avesteyn,

Kei van Avesteyn 2020,

Gerold van Rijbroek".

Bestuur Avesteyn

Plaats reactie