vvHeeswijkWaar Heeswijk vorige week nog CHC aan de kant zette, kreeg Helvoirt op donderdagavond Olympia op de knieën. Twee ploegen die de goede lijn maar al te graag door willen zetten ten koste van elkaar. Heeswijk en Helvoirt kruisten de degens al eerder dit seizoen en die confrontatie eindigde in 1-1. Onder een heerlijk “lentezonnetje” floot leidsman Tunders om 14.30 voor het eerst.

Dat Heeswijk en Helvoirt aan elkaar gewaagd zijn, was ook dit keer duidelijk te zien. De ploegen doen weinig voor elkaar onder en dat was ook in de 1e helft het geval. Door het matige veld was er weinig sprake van goed voetbal en hanteerden beide ploegen al snel de lange bal. Er waren in de 1e helft dan ook geen grote kansen te noteren. Het was Helvoirt dat enig gevaar stichtte na een doorgekopte corner, die langs vloog. Heeswijk zette daar een kopbal van Wouter van Dijke tegenover, die over het doel van Verhulst ging. Een zeer povere 1e helft met weinig spektakel.

In de tweede helft eigenlijk een identiek spelbeeld. Beide defensies gaven geen krimp en de strijd werd vooral gestreden op het middenveld. De sterke Nick v.d. Bruggen won daar veel duels voor Helvoirt en was ook door de lucht continu een sta-in-de-weg voor Heeswijk. Ondanks dat Helvoirt wat meer balbezit had, leek de wedstrijd kabbelend naar een 0-0 te gaan. Als de wedstrijd beslist zou gaan worden moest dit gaan via “dat ene momentje”, dat was wel duidelijk. Helvoirt was in dit geval de gelukkige. Na goed doorzetten van spits Menno van Hattum over links, kon hij met een loepzuivere voorzet aanvalsmaatje Rico de Laat bereiken. De snelle buitenspeler dook op bij de 2e paal en schoot binnen naar 0-1.

Heeswijk probeerde in het restant van de wedstrijd nog een puntje te redden, maar meer dan twee momentjes van Terry van Steenbergen werden het niet. Van Steenbergen kwam een teenlengte te kort om de bal goed voor te kunnen geven, waarna Verhulst redding kon brengen en zijn afstandsschot van zeker 25 meter, ging via de bovenkant van de lat over.

Een matige wedstrijd met weinig goed voetbal en idem kansen, waar het veld grotendeels de boosdoener was. Heeswijk heeft a.s. donderdag kans op zich te revancheren in de inhaalwedstrijd tegen het bezoekende Vianen Vooruit. Aftrap om 20.15 op Sportpark de Balledonk.