AvesteynAvesteyn heeft vandaag gedaan wat het moest doen. Uit bij laagvlieger EMK werd het 0-2. Kort geleden had Avesteyn nog een 7-0 thuiszege neergezet, maar vandaag stond er toch een ander team tegenover de ploeg uit Dinther, doordat EMK een serieuze kwaliteitsimpuls heeft gekregen vanuit lagere elftallen.

Het spelbeeld was gedurende de hele wedstrijd hetzelfde, Avesteyn had het veldoverwicht en EMK loerde op de uitbraak. Avesteyn probeerde via de zijkanten de aanval te zoeken, maar deze werd vaak gestopt door de fysiek felle verdedigers van EMK. Rens van Vugt zorgde voor wat lucht door de bal hard in de bovenhoek te schieten, de vroege 0-1 was precies wat Avesteyn wenste. Kort voor rust dacht Avesteyn op 0-2 te komen, maar de 0-2 van Dries Heerkens werd afgevlagd wegens buitenspel.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Avesteyn kreeg iets meer rust aan de bal, maar EMK kreeg de eerste grote kans van de tweede helft. Een op een faalde de spits van EMK met keeper Glen Buermans. Een aanval door het midden bracht Avesteyn de bevrijdende 0-2, Bram Voets bleef koel oog in oog met de keeper, hij scoorde hiermee zijn eerste doelpunt voor Avesteyn 1. Na de 0-2 kreeg Avesteyn nog een aantal goede mogelijkheden op de 0-3 maar uiteindelijk bleef de 0-2 op het scorebord staan.

Door de overwinning blijft Avesteyn in het spoor van koploper Acht. Volgende week speelt Avesteyn thuis tegen RKGSV.