vvHeeswijkHeeswijk 2 heeft op zondag 12 juni in de halve finale afgerekend met Bavos 2. Onder het toeziend oog van een ruim toegestroomd publiek op Sportpark De Balledonk werd het 1-0 door een benutte penalty van Wim Hendriks. De blauwwitten mogen zich hierdoor gaan opmaken voor de finale tegen SV Laar uit Weert voor een plek in de 1e Klasse.

In de eerste helft was Heeswijk 2 de bovenliggende partij tegen het stugge Bavos 2. De grootste kansen waren voor verdedigers Frank Verstraten en Coen van Zutven, maar de doelman en paal stonden hun inzetten uit hoekschoppen in de weg. Vlak voor rust belandde de bal binnen de 16 op een Bakelse arm, waarna Wim Hendriks de toegekende penalty benutte: 1-0.

Direct na rust leek Sten Habraken het duel te beslissen, maar zijn inzet verdween van dichtbij over de lat. Bavos 2 bleef daarmee in de wedstrijd en ging opportunistischer spelen. Doelman Van Os moest tweemaal redding brengen en zag tot zijn opluchting de grootste kans voor Bavos 2 op de paal eindigen. Aan de andere kant verzuimde Heeswijk 2 het duel in het slot te gooien, waardoor een hectische slotfase volgde. Heeswijk 2 hield echter goed stand en trok de zege na 9 minuten blessuretijd verdiend over de streep.

De laatste horde voor Heeswijk 2 is nu SV Laar 2 uit Weert. Donderdag 16 juni speelt Heeswijk 2 de eerste wedstrijd thuis, om 20.00u op Sportpark De Balledonk. De return is op zondag 19 juni, om 11.30u in Weert. Hopelijk wederom gesteund door het trouwe publiek zal Heeswijk 2 in dit tweeluik vol gaan strijden voor promotie!