av nijnsIn Dinther stond de topper Avesteyn - Nijnsel op het programma. Twee teams die willen strijden om het kampioenschap. Helaas was deze ambitie in de eerste fase van de wedstrijd alleen bij Nijnsel zichtbaar. Hierdoor loopt Avesteyn al snel achter de feiten aan en staat het binnen 20 minuten op een 0-2 achterstand.

Avesteyn kwam gedurende de eerste helft iets meer in de wedstrijd maar kon nog geen potten breken tot vlak voor de  rust. Een goede corner van Rens van Vugt zorgde ervoor dat Joeri Dielissen de bal prachtig kon verlengen met het hoofd, 1-2. Een belangrijke aansluitingstreffer net voor rust waardoor er weer vertrouwen was voor het tweede bedrijf.

Dit vertrouwen was dan ook duidelijk te zien, want Avesteyn begon de tweede helft wél scherp. Dit leidde dan uiteindelijk ook tot de 2-2. Pim van de Boom stuurde Joost Goijaarts weg met een prima pass waarna laatstgenoemde het keurig wist af te ronden. Avesteyn was de bovenliggende partijn en was aan het doordrukken en op zoek naar de winnende treffer. Helaas ging het de andere kant op door een fout in de Dintherse defensie. Nijnsel profiteerde hier optimaal van en maakte de winnende treffer 15 minuten voor tijd. Avesteyn deed er nog alles aan om gelijk te maken en was ook dichtbij met onder andere een bal op de lat. Helaas mocht het niet zo zijn, het bleef 2-3. Duur puntverlies voor Avesteyn. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Cito op het programma.