Avesteyn 2Een mooi affiche op het programma in Heeswijk-Dinther, waar koploper Mariahout op bezoek komt bij nummer twee Avesteyn. In de openingsfase golfde het spel op en neer. Waar Mariahout de meeste kansen kreeg in de omschakeling, kreeg Avesteyn de grootste kansen op een openingsdoelpunt. Er werd echter niet gescoord, tot halverwege de eerste helft.

Na een snelle uitbraak van Mariahout kwam de bal in de 16meter en werd er een overtreding begaan, de bal ging op de stip en deze werd benut: 0-1.

Binnen twee minuten gaf Avesteyn direct antwoord, een scherpe corner van Pim vd Boom werd knap binnen geschoten door Rick Vissers: 1-1. Na dit moment besloot Avesteyn door te drukken, tot de rust kwam het niet meer in de problemen en was het nog dicht bij de 2-1, onder andere via een kopbal van Dries Heerkens, deze trof de bovenkant van de lat.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk, Avesteyn controleerde de wedstrijd en liet Mariahout niet tot kansen komen. Zelf creëerde het een aantal goede kansen en kreeg het de uitgelezen kans om op 2-1 te komen uit een strafschop, echter werd deze knap gekeerd door de doelman van Mariahout. Dit was geen aanleiding om de voet van het gaspedaal te halen, de druk bleef groot en Mariahout deed er alles aan een gelijkspel over de streep te trekken. Er volgden nog een aantal mogelijkheden voor Avesteyn, waaronder nog twee indirecte vrije trappen op de rand van de 16 meter, maar dit leidde niet tot een doelpunt en dus bleef het bij een gelijkspel in Dinther.