vvHeeswijkDat de 2e klasse G ontzettend spannend en niet te peilen is, wordt week in week uit bevestigd door de uitslagen. De verschillen zijn immens klein, waardoor clubs wekelijks stuivertje wisselen op de ranglijst. Waar de temperatuur ondertussen richting het nulpunt kruipt, stond er nog één speelronde op het programma voor de winterstop.

De mannen van trainer Theo van Lieshout moesten dit keer richting Beek en Donk om aan te treden tegen koploper Sparta ’25.

Zoals verwacht werd al vrij snel duidelijk dat ook Sparta en Heeswijk aan elkaar gewaagd waren. Toch kwamen de groen-witten wat beter voor de dag in het begin van de wedstrijd. Sparta was dreigender zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerst wapenfeit kwam in de 22e minuut. Heeswijk stond even niet goed in de organisatie, waardoor Sparta door kon komen over links. Op de rand van de 16 meter werd echter een matig schot afgeleverd in de korte hoek, waardoor Ard Groenendijk gemakkelijk redding kon brengen.

Heeswijk kreeg kort hierna een opgelegde kans via Tijn Bosch. De middenvelder kapte op de achterlijn zijn directe tegenstander knap uit, maar benutte de tijd en ruimte niet goed en schoot ongecontroleerd over.

Sparta nam vervolgens langzaam het initiatief weer over. Dit resulteerde ook vrij snel in de 1-0. Dirk Biemans werd net buiten de 16-meter neergehaald, met als resultaat een vrije trap. De scherp ingedraaide voorzet werd hard binnengekopt door Mike Jansen. Tot de rust hield Sparta een licht overwicht en deelden de ploegen elkaar niet veel meer uit dan wat speldenprikjes. De stand na 45 minuten en een beetje: 1-0.

Na de koffie en thee een ander spelbeeld. Heeswijk was agressiever in de duels en wilde duidelijk niet met lege handen naar huis. Het was toch Sparta dat meteen na rust bijna op
2-0 kwam, echter kon Sten van den Berg met een tackel redding brengen op de doellijn.
Een open wedstrijd ontvouwde zich en beide ploegen zochten nadrukkelijk naar een doelpunt. Na 63 minuten leek de stand op gelijke hoogte te komen. Terry van Steenbergen werd diep gestuurd door de sterk spelende Stef Adank. De aanvaller schoot koelbloedig binnen en de handen van de Heeswijk getrouwen konden op elkaar. Waar scheidsrechter Bouders in eerste instantie het vlagsignaal weg wuifde, werd na een gesprekje met de assistent-scheidsrechter het doelpunt toch afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieus moment, maar lastig te beoordelen.

Heeswijk rechtte de rug en kwam in de 72e minuut alsnog op gelijke hoogte. Een voorzet van wederom Stef Adank viel zowaar voor de voeten van de ingeschoven Tijn Bosch. De middenvelder bleef kalm en schoot het leer met een droge schuiver achter doelman Werdens.

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Het veld werd groter en de afstanden steeds lastiger overbrugbaar. Sparta werd gevaarlijk via een ingooi die door werd gekopt, waarna Ard Groenendijk knap redding kon brengen. Heeswijk kon op hun beurt zomaar de overwinning stelen via Tijn Bosch, maar die kwam een teenlengte tekort om keeper Werdens te verschalken. Uiteindelijk konden beide ploegen leven met een (terecht) gelijkspel.

In februari zal – na een lange winterstop - de spannende 2e klasse G hervat worden. Aan Heeswijk de taak om de vele gelijke spelen om te buigen naar overwinningen, om mee te blijven doen in de kop van de ranglijst. Voor nu alvast fijne feestdagen gewenst!