Wielrennen

Wielercriterium HDDe eerste Van Den Akker Aqua Service veldrit in Heeswijk-Dinther  op 27 oktober.Nabij Café-Zaal Stanserhorn aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther houdt Stichting Wielerevenementen Bernheze op 27 oktober voor de eerste keer een nationale veldrit.

“Mede door de goede prestaties van Mathieu van der Poel in het veld en op de weg, kiezen steeds meer jonge renners ervoor om weer te gaan veldrijden”, zegt voorzitter Mart van Zandbeek van de Stichting Wielerevenementen Bernheze. “De sport begint weer steeds meer te leven.”  

Samen met Merlin van Heugten van Stanserhorn en trouwe sponsor Fred van den Akker loopt Van Zandbeek een rondje over het parcours waarop de eerste nationale veldrit van Heeswijk-Dinther wordt verreden. “Het wordt een afwisselend crossparcours met stroken los zand, bos, balken, een stuk over de crossbaan en grasland. De deelnemers kunnen zich hier volop uitleven”, vertelt Van Heugten.  

De afgelopen vijfentwintig jaar organiseerde de Stichting Wielerevenementen Bernheze, die gelieerd is aan de Wielersupportersclub Bernheze, jaarlijks een mountainbikewedstrijd, maar de belangstelling voor deze werd steeds geringer. Van den Akker: “Daarom hebben we besloten om dit jaar voor de eerste keer een veldrit te gaan organiseren. Dat lijkt een schot in de roos, want inmiddels hebben we al zo’n 175 voorinschrijvingen van renners binnen.” Van Zandbeek vult aan: “Doordat veldrijders als Mathieu van der Poel en Wout van Aert op de weg eveneens goed presteren, zie je dat steeds meer renners ervoor kiezen om in de wintermaanden ook te gaan veldrijden.”  

Een blik op de deelnemerslijst laat zien dat onder andere oud-prof Erik Dekker in Heeswijk-Dinther van start zal gaan. Verder hebben ook Michel Groenendaal uit Sint-Michielsgestel (wereldkampioen bij de masters 55+) en Lambert van de Wiel uit Berlicum (Europees kampioen 75+) ingeschreven. Nieuwelingen Tijn van Zandbeek en Sieb van der Pas rijden een thuiswedstrijd. Zij worden beiden ook ondersteund door de Wielersupportersclub Bernheze. Van Zandbeek: “De wielersupportersclub heeft ongeveer tien actieve leden. Als stichting proberen wij zoveel mogelijk evenementen te organiseren waar deze renners aan kunnen deelnemen. In het voorjaar organiseren wij ook altijd een wegcriterium in Heeswijk en nu dus voor de eerste keer ook een veldrit.”  

Naast de KNWU-wedstrijden voor masters, nieuwelingen, junioren, vrouwen en elite/beloften en amateurs/sportklasse wordt in de ochtend ook een funklasse wedstrijd voor mountainbikers en veldrijders gehouden. “Deze wedstrijd is bedoeld voor mannen en vrouwen die graag eens een wedstrijd willen rijden maar geen KNWU-licentie hebben”, aldus Van Zandbeek. “Iedereen met een mountainbike of crossfiets kan meedoen. Op die manier willen we iedereen de kans geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het veldrijden.”  

De funklasse wedstrijd start op 27 oktober om 9.00 uur (inschrijven kan via wscbernheze.nl, of op de dag zelf ter plekke). Daarna komen de KNWU-categorieën in actie.

foto:Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app